onsdag 2 juni 2010

Inte en dag för sent!

Igår fick jag hem nätagget till min dator, samt min nya scanner/skrivare. Efter en tungt bärande genom stan och en timmes mekande hade jag både fått snurr på burken samt installerat min nyaste kontorshårdvara. Äntligen kan jag fortsätta med mina nätaktiviteter, något som inte direkt är smidigt på en minidator som jag tidigare nämnt. Inser nu hur beroende jag är av en fungerande dator, särskilt om mitt arbete och inkomst kommer vara beroende av den... som tur är jag inte direkt handikappad när det gäller hårdvara, men ändå.

Dessutom: jag har precis fått samtal från ett bostadsbolag, och jag fick lägenheten jag tittade på i förra veckan! Äntligen blir det snart flytt till Göteborg, efter flera års suktande! Lilla Alingsås i all ära, mysigt på sitt vis men ensamt för den som har vännerna i götet. Det var på tiden...


För övrigt: jag märkte häromdagen i veckan att möjligheten att sätta rubrik har försvunnit från min blogg. Detta ger upphov till mindre smidiga filnamn för varje inlägg eftersom de baseras på den första texten om ingen rubrik finns. Detta beror antagligen på att jag moddat sönder koden för mycket i jakten på seo-anpassning... och nu har antagligen Blogger ändrat något så det skiter sig. Där bet man sig i svansen med andra ord, men kan vara en anledning att flytta bloggen till Wordpress i stället.

Har någon annan fått samma problem med sin blogg?

7 kommentarer:

J sa...

Men inlägget har ju en rubrik?

Herr K sa...

Så sant, men den rubriken ligger i brödtexten och inte ovanför, eftersom jag valde att skapa en "fejkrubrik". Om du kikar på sökvägen till inlägget ser du även att namnet genererats ur texten och inte från en separat rubrik.

Petitesser kan tyckas, men gör sökmotoroptimering svårt...

inte miljonär än sa...

Grattis till lägenheten i Götet!

Såg att det var problem med dina rubriker i rss läsaren häromdagen, har ingen koll på vad som kan vara fel. I värsta fall är det något kopplat till databasen som anropar rubriken och jag vet inte om google släpper php koden någonstans? Så att man vet varför den beter sig så...

Kanske wordpress är en bra idé?

Herr K sa...

Inte miljonären:

Tackar! Vem vet, jag kanske lurar ut dig på en öl eller två i sommar? ;-)

När det gäller bloggen tror jag det är kört där. Anledningen att det finns tips på nätet om hur man moddar sin blogg är ju just för att man inte kan komma åt något av koden "bakom" bloggen, utan bara pilla med css. Ser ut som att enda lösningen är att antingen återställa koden eller byta till Ordpressen.

J sa...

Ja jävlar jag glömde ju att gratta, snyggt!!

john sa...

Grattis till lyan!

Mvh //Eko trygghet

Herr K sa...

J & John:

Tackar! Jag skrev faktiskt kontrakt idag, så nu blir det definitivt en flytt från småstan till storstan inom en nära framtid :)

Relaterade inlägg