tisdag 8 december 2009

Blogghjälp önskas!

Jag har två bloggrelaterade problem jag behöver hjälp med. Har haft en av frågorna uppe tidigare, men ingen kunnig nog har kunnat hjälpa mig, så jag hoppas på bättre tur denna gång.

1. På min blogg (och bara min verkar det som) så öppnas popupfönster både i en popup OCH i huvudfönstret, grymt irriterande. Detta gör att jag inte kan ha kommentarsfältet som popup, samt varje gång jag skall justera någonting i layouten (redigera länklistor osv) sker ovanstående problem. Detta har dock inte varit förekommande hela tiden sedan bloggens start, men minns inte riktigt när problemet började.

2. Jag har laddat upp orörda animerade gif-bilder på bloggen utan några problem, men när jag själv redigerat en animerad gif och laddat upp så dyker den helt plötsligt upp som en .png-bild på bloggen. Notera att jag är helt säker på att jag sparat bilden som en animerad gif innan uppladdning (har använt animeringsprogram för gif:ar), men den verkar automatiskt konverteras till png här på bloggen. Hjälp, någon?

Tacksam för hjälp från blogg/webrävar som är bättre på området än mig!

3 kommentarer:

inte miljonär än sa...

jag tycker det är bra med kommentarsfunktionen som det är nu.

Hur man skall lösa problemet har jag dock ingen aning om.

Herr K sa...

Bra att det funkar som det är nu i alla fall, men problemet kvarstår som sagt. Antar att jag får konsultera Google om jag ska få bukt med det.

Herr K sa...

Jag läste iaf problem nr 2 genom att ladda upp den animerade gif:en på Tinypic i stället, då funkade det bra.

Relaterade inlägg