fredag 11 december 2009

Utvärdering av Bytatrafik.se

I oktober anslöt jag mig till ett gratis annonsnätverk, bytatrafik.se, i syfte att ge Smart Privatekonomi och möjligen fler läsare. Det har nu gått ett tag så det är dags för utvärdering.

Systemet fungerar så att du reggar din sajt, laddar upp en banner, placerar ut en bit kod på din blogg eller hemsida där olika banners kommer visas. För varje gång din sida laddas så visas en banner från andra medlemmar i nätverket, och varje visning ger dig en visning på någon annans sida. Ju fler besökare du har, desto mer exponering får du hos andra, med andra ord.


Fungerar det då?

Jodå, visst har jag fått några klick som leder till min blogg, men sett till antalet klick räknat på antalet visningar så är den positiva effekten försvinnande liten. Se nedan:

Oktober (ej varit medlem hela månaden): 4 klick / 1946 visningar
November: 10 klick, 4288 visningar

Min blogg har även genererat ett fåtal klick, vilket nästan är förvånansvärt med tanke på att jag valt att placera bannern längst ner på sidan. Detta mest för att ett par banners i systemet uppenbarligen är i fel dimensioner, och är helt utdragen när den visas. Inget jag vill skall synas direkt när man hittar hit precis...

Sammanfattning:

Jag har ingen uppfattning om hur många medlemmar som anslutit sig till Bytatrafik.se, eller hur stora/små sajter dessa är, så att försöka uppskatta hur mycket exponering man faktiskt får är omöjligt. Dessutom är ekonomibloggar är relativt smalt område som inte tilltalar den stora massan internetsurfare, vilket kan förklara en del av det låga antalet nya besökare.

I nuläget får jag faktiskt betydligt fler besökare som hittar hit genom Google varje vecka, så jag kan inte påstå att Bytatrafik funkar jättebra. Hela sajten känns för övrigt ofärdig, men det kommer förhoppningsvis att förbättras.

Jag låter bannern ligga kvar längst ner på sidan tills vidare.

2 kommentarer:

J sa...

Har du gått och dött?

Herr K sa...

J: Nej då, jag har bara haft lite paus från bloggvärlden under helgen som gått :)

Relaterade inlägg