tisdag 1 december 2009

Julklappshets

Själv är jag anti all köphets så här inför jul, så i år är det billiga julklappar som gäller. En del av vad jag kommer ge bort i present har jag faktiskt köpt på Tradera där jag hittat fynd som passar bättre till dem som skall få dem, än vad jag kanske hade gjort om jag gått i butikerna och letat. Billigare också definitivt, och bekvämare att klicka hem varorna än att springa i butiker bland alla andra stressade människor och utsätta sig för onödiga risker som att dra på sig grissjukan.


Personligen anser jag att tanken bakom julklappen betyder mer än själva julklappen i fråga. Rätt sak till rätt person så att säga :)

Vad tycker ni, är det okej att ge bort begagnade saker i julklapp, om en bra tanke ligger bakom?

7 kommentarer:

J sa...

Självklart! Jag har tidigare förärat min familj med så fina saker som ett spraymålat paraply, en begagnad men okänd deckarroman, en tablett fiskleverolja samt en fryst varmkorv.

J sa...

Tack för hjälpen förresten!

Herr K sa...

J: Du är ju alldeles för godhjärtad! Du såg alltså till att se till att din familj både är mätta, håller sig friska, får spänning och skydd mot regn!

Varsågod till hjälpen, klart man ställer upp för sina bloggkollegor :)

J sa...

Jag menar väl det. Trots det så har mina ödmjuka och givmilda gester inte alltid fått den uppskattning de förtjänar av någon konstig anledning.

Det låter bra det, hör av dig när din nya sida är igång så ska jag marknadsföra skiten ur den ;)

Ekonomikoll sa...

Absolut ok att ge bort begagnade grejor! Tänker själv göra det i jul.

inte miljonär än sa...

Jag och sambo ger bort egengjorda grejer (tavlor, skulpturer osv) och det brukar uppskattas.. Dock har jag aldrig gett bort en korv....

Herr K sa...

Ekonomikoll: roligt att höra att jag inte är den enda med dessa tankar :)

in miljonär än: Egengjorda grejer är nog det allra bästa, personligt och med lite arbete bakom. Men en korv kanske man skulle ge bort, aldrig tänkt den tanken förut...

Relaterade inlägg