måndag 7 december 2009

Ny sajt: GuldSilver.info

Efter att ha suttit och knåpat på min nya sajt under veckan så är det dags att avslöja den för er, det känns som jag kan visa upp den för er nu utan att skämmas!

GuldSilver.info var tänkt från början att enbart vara inriktad på att vara en liten enkel sajt som förhoppningsvis skall generera reklamintäkter, men jag känner att jag kommer fylla på den med mer information så småningom. Syftet med den är att informera om ädelmetaller i allmänhet, och hur man investerar i dessa i synnerhet, något jag känner att det kan finnas ett behov av. Dessutom har medelsvensson börjat få upp ögonen för framförallt guld nu när priset stigit såpass mycket som det gjort under året.

Ta en titt och lämna synpunkter till mig här i bloggen! Jag är som ni kanske vet ingen expert på varken SEO eller websidor, så alla tips och synpunkter jag kan få är välkomna.

Vill ni hjälpa mig få upp statistiken på Google så vore jag dessutom mycket tacksam :) Vill ni slänga upp en knapp eller banner på era bloggar eller hemsidor och länka till guldsilver.info så finns det några alternativ här nedan:

Knapp 140x100 px

Knapp 150x60 px
Banner 468x60Sådär, skall bli intressant att se framöver om den kommer dra några besökare eller ej. Jag har redan börjar klura på ytterligare sajter, men mindre projekt som jag ev kommer sjösätta längre fram. Stort tack för "Bli Rik och Ekonomiskt Oberoende" som gett mig en del ovärderliga tips och inspiration!

Uppdatering: Är det någon som känner till några feeds kopplade till guld och/eller silverpriset på spotmarknaden som jag enkelt skulle kunna lägga in på sajten?

7 kommentarer:

inte miljonär än sa...

Tycker det ser bra ut Herr K!! Den ser redan nu gedigen och välgjord ut. Det känns om det är en seriös sida och det måste nog till för att detta ämne skall fungera, riktigt bra jobbat!

Några saker jag tänkte på när jag tittade igenom den:

- I menyn blandas stora och små bokstäver. Det bör också finnas en "hem" knapp där.

- title-taggen är nu guldsilver.info. Denna är MYCKET viktig för sökresultatet. Fundera på vilket ord du vill synas först på, detta skall komma först som om det är guld så är den bra.

- sidan har inga metataggar. dessa är inte lika viktiga men bra med en klatschig description, det är denna som syns i sökmotorresultatet.

- Sidan saknar h1:a, den är väldigt viktig.

Som jag skrev i början så tror jag på denna idé! Mycket bra jobbat!

inte miljonär än sa...

vad det gäller länkar så mailar jag dig en idé..

Herr K sa...

Intemiljonären: Tack för synpunkterna! Skall kika på detta, såg nyss på Wikipedia om SEO om vikten av h1-formaterade rubriker faktiskt. Det blir lite optimerande jag har framför mig.

Väntar med intresse på ditt mail :)

J sa...

Kanonidé!
Förutom det som inte miljonär än redan har nämnt så ser jag inga konstigheter. Främst de olika bokstäverna i menyn slog mig, men förutom det var det bra. =)
Jag slänger upp en knapp så snart jag hinner och tipsar lite om det.

Herr K sa...

inte miljonär än & J:

Ja, menyn var lite klurig. Den visar egentligen bara de olika etiketterna, och jag har slarvat med att använda versaler när jag skrivit dem. Störde mig också lite på det förut...men nu är det fixat!

Skall kika på det lite mer tekniska under dagen och se vad jag kan göra mer för optimeringar.

Tack för uppmuntran och hjälpen för övrigt!

john sa...

Hej!

Det var en riktig kanonsida du har gjort, perfekt språngbräda för folk som har funderingar på att börja investera i ädelmetaller!

Dessutom gillar jag att du har skrivit så mycket som du gjort på sidan. Jag ser allför många "informationssidor" med lite information och MYCKET reklam nuförtiden....

Men du verkar ha fått till en bra balans som både gynnar läsarna och Dig vilket är bra!

Mvh //Ekonomisk trygghet

Herr K sa...

John: Tack för berömmet! Nä, balanserat tror jag är vad som gäller. Meningen är att det skall vara läsbart! Mer artiklar kommer att skrivas och fyllas på med, så kika in lite då å då :)

Relaterade inlägg