tisdag 12 januari 2010

Börsen och webproblem

I skrivande stund har börsen vänt nedåt, vilket inte är något att gråta över. Totalt ligger mina aktier i min kapitalförsäkring på ungefär plus minus noll. Lundin Mining och Vostok Nafta ligger på ca +10% vardera, medan MobiSpine tyvärr ligger på ca -20% och därmed nollar totalresultatet.

MobiSpine är dock en aktie där små nyheter kan få kursen att antingen rusa eller rasa pga spekulanter, men jag tror fortfarande på deras verksamhet och sitter därför lugnt i båten. Egentligen borde jag köpa på mig mer i nuläget till det låga priset som råder, men jag känner inte direkt att jag vill satsa mer på aktier när jag går på a-kassa. Dessutom har jag planer på att vikta över till utdelningsinvesterande så småningom.

På webområdet går det framåt. Jag registrerade en ny domän och köpte serverplats på Binero, men efter det tog det stopp. Jag visste inte riktigt hur jag skulle gå tillväga med det tekniska, och till slut fungerade inget jag provade och var tvungen att vända mig till support. De löste problemet igår och fixade in en Wordpressinstallation åt mig, så jag lärde mig inte precis något av upplevelsen... :P

Dock så funderar jag över om det är något knas med min dator på denna sida internet, eller om det är nåt fel på Binero. Nästan varannan gång jag laddar sidan från webhotellet (redigerar sidor eller surfar in på domänen) så hittar den inte sidan, eller tar flera sekunder på sig innan min webläsare får kontakt. Har någon annan haft detta problemet med Binero?

I vilket fall som helst, nybörjare som jag är så tar det lite tid för mig att redigera layout, fixa med inställningar mm. Det är bara naturligt, men tanken är att jag skall lära mig grunderna så nästa sajt går att skapa snabbare. Om den nuvarande blir lönsam vill säga.

Stort tack till www.bliekonomisktfri.se för inspiration och tips, och till Mot Miljonen för mentalt stöd och teknisk hjälp!

2 kommentarer:

Erik - Binero sa...

Hej,
Synd att höra om sajtproblemen. Du får gärna kontakta vår support om detta så att du slipper krånglet.
Vänliga hälsningar,

Erik, Binero

Herr K sa...

Erik:

Ja, jag skall göra detta idag. Har redan kommit fram till att problemet verkar vara på min sida och inte hos Binero. Dock kan jag inte förstå varför det bara verkar krångla på denna datorn och inte min andra...och det är enbart min sajt som är seg.

Men men, vi får se vad supporten har för förslag :)

Relaterade inlägg