fredag 22 januari 2010

Trött fredag

Just nu sitter jag här och försöker komma på något meningsfullt att skriva om, men det är helt stopp i huvudet. Den som läst kommentarerna till föregående inlägg vet förklaringen till min trötthet.

Under veckan har det ändå hänt en del på ekonomifronten. Jag köpte 50 st aktier i Wesc, ett svenskt klädföretag som verkar ha framtiden för sig med en redan mycket stark tillväxt. Skall bli intressant att se hur kursen utvecklar sig under 2010, och jag är inte ute efter några snabba affärer. Eventuellt kommer jag göra en analys över bolaget längre fram.

Jag utökade även mitt innehav i MobiSpine, vars aktiekurs sjunkit med ca 20% efter att marknaden tydligen hade för högt ställda förväntningar inför den senaste kvartalsrapporten. Jag tvivlar inte på att de kommer leverera bra nyheter så småningom, men att det kan dröja. Det är dock snabba ryck i aktien, både upp och ner.

Börsen har dock varit lite sur under veckan, och mitt portfölj har återigen hamnat på minus. Misstänker att vi har en liten sättning som kan hålla i sig ett tag tack vare negativa ekonominyheter från omvärlden. Men ingen anledning till att få panik, jag är långsiktig.

I övrigt har jag uppdaterat min presentation om bloggen som ni hittar om ni klickar på bilden av mig längst uppe till vänster. Nåväl, det verkar som jag fick till ett inlägg trots allt.

Trevlig fredagskväll önskas, nu skall jag gå och och slockna i soffan framför en film!

3 kommentarer:

Gustav sa...

Att jag är fredagstrött beror inte på några dambesök utan på att arbetsveckan är slut. Inför fyradagarsvecka nu...:)

Herr K sa...

Gustav: Jag har ju självmant valt att sluta arbeta för att på heltid kunna koncentrera mig för att göra våra svenska "damer" lyckliga, därav tröttheten.

Hoppas ingen missförstår mitt skämt... :P

Emilez sa...

Hej, tycker du verkar ha en intressant blogg om aktier och andra intressanta saker så som passiva inkomster. WeSC har jag hört ska vara en bra aktie, men har inte kollat närmare på den.

Vad sägs om att länka till varandra? Vi har ju båda bloggar av god kvalitet relaterade till ekonomi.

Relaterade inlägg