lördag 16 januari 2010

Uppdatering bloggar och hemsidor

Efter att ha lagt ner lite tid på bloggande och fått nya idéer, så måste jag säga att det har börjat röra lite på sig.

Smart Privatekonomi, som ni nu läser, har i stort sett fördubblat besökarantalet i genomsnitt på ett par månader, vilket alltid känns bra :) Om detta beror på att jag återfått lusten att skriva oftare eller bättre, eller om fler bara har hittat hit vet jag ej. Men motivationen att fortsätta ökar i takt med besökarantalet, så jag kan nog påstå att det är en symbios!

GuldSilver.info har ökat sina dagliga besökare så smått också, och ligger nu på mellan 20-30 st om dagen, och andelen som hittat dit genom Google ökar hela tiden. Hade gärna velat seo-anpassa sajten mer, men i nuläget ligger den på Blogger vilket ger begränsad åtkomst till koden, jämfört med Wordpress installerat på webhotell.
Dock så har jag redan fått feedback från en läsare via mail, så jag känner att den redan nu når ut till rätt målgrupp. Annonspengarna rullar in dagligen därifrån dessutom, även om det är en ganska blygsam summa. Eftersom hostingen för GuldSilver.info är gratis så får jag se det som en "trade off" för att den inte går att optimera så mycket som jag skulle vilja. I annat fall får jag flytta den till webhotell vid senare tillfälle.

Ni som följt bloggen har kanske även noterat att jag jobbat på ett seo-projekt, mest för att se potentialen och se om det kan bli lönsamt. Jag köpte därmed en domän och webhotellplats på Binero, och har där skapat en liten sajt med WordPress. Tanken är att folk skall hitta dit genom Google, men än väntar jag på detta. Antar att det kan dröja ett tag innan sajten blivit indexerad av Googles sökbotar. Ta en titt på www.kopadator.nu. Ni seo-rävar kanske kan komma med feedback? Jag är trots allt en enkel nybörjare som lär sig ;-)

För övrigt har börsveckan gått ganska bra. Från att tidigare ha legat på minus totalt sett har det vänt till blygsam vinst. Jag sålde dock av mina Kinafonder och tog en förlust på några hundralappar. De har gått väldigt trögt och inte riktigt hängt med upp under 2009, så nu funderar jag på att köpa aktier alt. Avanza Zero för dem. Vi får se under den kommande veckan helt enkelt.

Trevlig lördag önskas!

7 kommentarer:

Per Penning sa...

Imponerande sida, den där data-sidan! :)

Herr K sa...

Tack Per, då har jag lyckats med arbetet :) Den är dock inte riktigt så fulländad som jag vill, men jag har inte lärt mig koden ordentligt än...men men, man kan inte få allt på en gång!

inte miljonär än sa...

Jag tycker att titel, domän, h1:a är genomgående mycket bra. Det finns en röd tråd där .. ;-)

Det enda du kan tänka på rent tekniskt är att dina description ord är till antalet 10 på indexsidan. man brukar säga att max är 5. Detta är dock en pettitess!!!!

I grunden är det en bra idé, bra domän och jag är rätt övertygad om att du kommer att få besökare till sajten från google så småningom. Det är bra att låta länkar och volym på sajten öka allteftersom vilket tyder på att sajten utvecklas.

Bra jobbat!

Magnus från Dollarkursen.com sa...

Jag instämmer - bra jobbat!

Jag har själv lite småsidor runt omkring här i cybervärlden, tex:

Flygtid.se - Toppar Google relaterade sökord.

Dollarkursen.com - Lika den, ligger och bråkar i toppen.

Pundet.nu - Finns med bland sökresultaten.

ILoveDividends.com - Ny, men uppskattad sida bland amerikanska bloggare!

Herr K sa...

Inte miljonär än:

Tack, jag har ändra description nu, såg att jag tydligen hade två "tag lines"!

Men jag tror som dig, kändes som ett fynd när jag fick tag i domänen faktiskt...

Magnus:

Skall kolla in dina småsajter! Den sistnämnda tror jag kan bli väldigt lönsam, amerikanerna är ju nåååågra fler än oss svenskar ute på nätet ;-)

J sa...

Snyggt, lycka till!

Kör den genom http://www.sokmotorkonsult.se/ med olika sökord så får du lite tips och trix.

Och styr en logga så länkar jag gärna. =)

Herr K sa...

J: Tack så mycket, det tipset var mycket bra! Här ser man tydligt skillnaden mellan att sökoptimera en sajt skapad i Wordpress jämfört med en sajt på Blogger...

Kopadator.nu får tydligen 80/100 poäng, vilket tydligen är mer än godkänt. Förresten så har jag mailat dig en logga, men jag gjorde om den lite och lade upp här på bloggen till vänster, använd den ist :)

Relaterade inlägg