söndag 20 september 2009

Läsvärt i bloggvärlden v38

Då var ännu en vecka snart till ända, och i skrivande stund är det härligt väder ute. På bloggområdet har det skrivits en del intressanta saker under den gångna veckan, och som vanligt har man fått både frågor och synpunkter på mina inlägg. Mycket trevligt! Kvällarna är dock ganska mörka så här års, och vad passar då bättre än att kika lite på veckans sammanfattning?


I bloggen Ekonomisk Trygghet listas världens rikaste människor och världens största företag. Ger en lite perspektiv på hur ofantliga förmögenheter man kan tjäna under en livstid om man är smart, har bra affärsinne och timing.

J på En Entreprenörs blogg skriver om hur han valt att investera i skog, i detta fallet teakplantager. Intressant läsning för den som vill diversifiera sina investeringar!

Per Penning skriver ett läsvärt inlägg om den svenska offentliga vården och vårdgarantin, som uppenbarligen inte fungerar som den ska.

Mot Miljonen bryter av det annars så seriösa snacket bland ekonomibloggarna med ett humoristiskt inlägg om hur man går från passiv till aktiv privatekonom. En frisk fläkt!

Bloggen 40Procent 20år som regelbundet skriver om utdelningsinvesteringar har skrivit ett bra inlägg om nackdelarna med att sträva mot att kunna leva passivt på utdelningar från aktier. Visar tydligt svårigheterna med en sådan långsiktig strategi i Den största nackdelen med utdelningsinvestering.


För egen del har även jag knåpat ihop ett och annat läsvärt inlägg som ni ser nedan.

Nu är jag i klorna på AMS
Man kan inte köpa lycka för pengar
Grunderna i aktiesparande
Ekonomirelaterade radiodokumentärer
Börsen på årshögsta - igen
Kapitalförsäkring - Så fungerar den
Ett litet nöje
Guld en bra investering enligt Di
Det är tuffa tider

Inga kommentarer:

Relaterade inlägg