måndag 23 november 2009

Datorfri dag och tidstjuvar

Jag var ute på promenad ikväll och funderade lite på vad jag måste göra inom den närmaste tiden, nästa år och över varför det känns som jag får så lite gjort. Det finns en tidstjuv i mitt liv som uppenbarligen stjäl mycket av min värdefulla tid.

Efter en stunds funderande i höstblåsten (kylan fick uppenbarligen min hjärna att funka bättre än vanligt) kom jag på svaret:

Datorn.

Jag sitter alldeles för mycket vid min dator, det visste jag redan. Surfar jag inte runt och läser nyheter så följer jag börsen via Avanza, eller så fastnar jag i konversationer med vänner på msn. Gör jag inte något av detta så kommer jag alltid på något roligt som tar min uppmärksamhet och stjäl min tid.

Så just därför skall jag ge mig på en datorfri dag imorgon! När jag snart går och lägger mig skall jag stänga av den för en gångs skull, och inte starta den imorgon på hela dagen. Tanken är att jag skall få ro och sätta mig och plugga matte, något jag slarvat med senaste 2-3 veckorna men som ligger högt på min "måste göra-lista".

Hur kommer detta gå? Kommer abstinensen bli svår? Får se detta som en utmaning för mig själv... och antagligen kommer jag få mer gjort än på väldigt länge. Vad har ni för tidstjuvar som förhindrar er från att göra sånt som ni "måste" göra?

Syns på onsdag igen!

3 kommentarer:

Per Penning sa...

En god idé. Kanske man skulle göra? :)

J sa...

Också datorn. Lätt.

J sa...

Hur gick det då, kunde du hålla dig? =)

Relaterade inlägg