söndag 22 november 2009

Läsvärt i bloggosfären v47

Ännu en vecka är snart slut, och nu är det verkligen höst ute. Kolsvart redan på eftermiddagen, regn & rusk och allmänt gråväder. Fredagen bjöd dock på soltimmar, något som inte direkt är vanligt under denna förbannade månaden.

Själv har jag inte varit så väldigt aktiv under veckan pga bland annat ett besök hos min ömma moder, men jag har försökt att hänga med i svängarna hos de övriga ekonomibloggarna.

Inte Miljonär än har under veckan genomfört en läsarundersökning om vad hans läsare betalar i courtage och försökt klargöra skillnaderna mellan bankerna. Inte helt enkelt, i inlägget Courtage - en RUSKIGT snårig djungel!

Per Penning presenterar sitt liv och sitt ekonomiska uppvaknande på ett lättsamt sätt i Per Pennings Åldrar. Jag kan känna igen mig i hans beskrivning av sig själv...

John på Ekonomisk Trygghet satsar på utdelningsinvesterande, och förklarar sin strategi här. Hoppas det går bra och att det ger mycket tillbaka :)

Spara Dig Rik förklarar man hur stabila investeringar oftast är lönsammare i längden än osäkra spekulationsaktier. Mycket läsvärt i inlägget Lägre risk med bibehållen avkastning.

Minna lägger ribban ytterligare ett snäpp högre när det gäller kontrollen av sin ekonomi, och tänker skaffa en svart bok!

J på En Entreprenörs Blogg säger sitt om Lissabonfördraget. Missa inte heller hans som alltid komiska funderingar över det ena eller det andra :)


Själv har jag nedtecknat följade nutidsbetraktelser under veckan:

Utdelningsinvesterande eller spekulerande?
Är snabba krediter företagens ansvar?
Inför kvartalsrapport från MobiSpine

Hmm, bara tre inlägg? Det var all time low, lite dåligt av mig. Bot och bättring utlovas!

3 kommentarer:

J sa...

Ja nu vill vi se bättre aktivitet den här veckan!

inte miljonär än sa...

den stora frågan är vad du gör på dagarna istället för att skriva blogginlägg??! ;-)

Herr K sa...

Man skulle väl kunna säga att jag letar jobb och bostad med mera ;P

Relaterade inlägg