fredag 20 november 2009

Inför kvartalsrapport från MobiSpine

Under veckan som gått har mitt aktieinnehav gått försiktigt framåt, genom uppgångar i framförallt Vostok Nafta. Mobispine gjorde även ett par ryck upp till 32 öre, vilket påverkade mitt innehav positivt som har 29 öre i genomsnittligt inköpspris. Kvartalsrapporten släpps på måndag, och igår handlades aktien ner till 28 öre igen, där den legat ganska stadigt under året.

Det blev alltså inget race inför rapporten, antagligen för att företaget vinstvarnade i slutet av sin förra rapport, beroende på ett bolagsförvärv som väntas belasta balansräkningen negativt. På sikt skall dock förvärvet verka positivt på inkomsterna.

På måndag avslöjas alltså hur det kommer gå. Mina tankar är att antingen ligger aktien kvar på nuvarande nivå på 28 öre, eller så är rapporten bättre än marknaden förväntat sig och kursen sticker iväg uppåt. Hur det blir återstår att se. Jag funderar på att utnyttja svängningarna (om det blir några kraftiga sådana), sälja dyrt och köpa tillbaka billigt. Eller så stannar jag kvar långsiktigt, har inte riktigt bestämt mig än.

Nä, nu ska jag återgå till soffan och kvällens fredagsslappande framför Idol och smutta lite whisky! Trevlig fredagskväll!


Läs mer:
MobiSpine analys

4 kommentarer:

inte miljonär än sa...

whiskey - grym dryck!

Spännande bolag det där Mobispine, blir att lägga till på bevakningslistan och följa ett tag.

Herr K sa...

Whisky är finfina grejer det!

Men det tycker jag du ska göra rätt i, jag har gjort samma sak med Fortnox men aldrig gått in i det. Beror nog mest på att jag hittills ansett att det räckt med en krydda i form av litet it-bolag, men i framtiden så :)

john sa...

Å det var längesen man drack whisky, det får bli ett inköp snart! Hur är det nu, är det Irländsk eller kanske tom amerikansk Whiskey som kallas just Whiskey och inte Whisky? blir lite förvirrad där...

För övrigt så är fulwhisky och cola bra groggvirke enligt mig.

//Ekonomisk trygghet

Herr K sa...

john: Från Wikipedia: Whisky, (tidigare även visky) eller på Irland och i USA whiskey (i Kanada används båda stavningarna).

Jag brukar köpa denna dryck från Skottland, dvs whisky :)

Relaterade inlägg