torsdag 26 november 2009

Herr K rensar ur garderoben

Pust...idag fick jag en impuls och började röja bland mina papper. Räkningar och annat som skulle sorteras in i pärmar, sånt tar inte så lång tid. Dock så fortsatte jag med att rensa ut varenda byrålåda jag har här hemma, samt gå igenom hela mitt garderobsrum.

Jag är nämligen den sorten som sällan plockar undan efter mig, utan låter tiden gå tills jag får ett ryck och går igenom ALLT grundligt. Tanken var att städa ut "skit" som skall slängas, och samtidigt kanske hitta ett och annat som går att kränga på tradera. Inte förrän sedan cirka en timme sedan blev jag klar, efter att ha börjat vid 14-tiden i eftermiddags.

Jag är fortfarande lite uppe i varv, men jäklar vad skönt det känns att ha fått ordning! X antal kassar med returpapper, returglas, elektronikskrot och annat skräp skall till tippen, och en låda blev fylld med div saker jag tror att jag kan få sålt billigt på tradera. Det sjukaste av allt var nog att jag har fyllt en hel papperskasse med hembrända cd-skivor...jag tror det är 140-150 st, och då har jag ändå en låda med nästan lika många skivor som skall slängas!

Tanken med Tradera väcktes idag när jag var inne där idag och fick syn på ett antal auktioner av en gammal tv-spelstidning (Sega Force) från tidiga 90-talet som jag själv alltid brukade köpa. Varje nummer låg på 30-40 kr (dubbla priset av vad tidningen kostade på den tiden), och sådana tidningar har jag drösvis av! (Ja, jag var en äkta tv-spelsnörd som liten, har fortfarande massvis av kuriosa med Super Mario & Sonic the Hedgehog). Kanske andra människor idag är villiga att betala för mitt nörderi på den tiden?

Känslan nu så här efteråt är ett sorts inre lugn och tillfredsställelse. Ungefär som efter härligt se...ja ni fattar poängen. Tur att man klarar att gå emot sina samlargener. Jag rekommenderar starkt att ta en helg när tid finns och gå igenom era förråd och garderober om ni är sådana som mig som samlar på er en massa grejer.

För övrigt lyckades jag missa hela dagens stora börsnedgång pga Dubai, och aktierna i min kapitalförsäkring såg lagom roliga ut. Det har gått utför denna veckan, så jag satte en stop loss på både Lundin Mining och Boliden inför morgondagens handel. Jag är rädd att en börsrekyl nu har inletts efter årets otroliga börsuppgång, och väljer därför att lägga mig likvid med en del av mina pengar. Om man dessutom tror på teknisk analys så skriver Cornucopia om att OMXS30 gett säljsignal idag, vilket till viss del bidrar till min osäkerhet inför börsen. Xact Bear nästa kanske?

2 kommentarer:

nonhosonno sa...

Kanon att rensa :) Känns super efteråt, och trevligt om det inbringar några kronor med.

Herr K sa...

Ja, verkligen. Jag gjorde det mestadels för att slippa stå där dagen när jag skall flytta (håller på att leta lägenhet), då är det skönt att bara kunna ta sina prylar. Dock så känns det gött i allmähet. Får se om det inbringar några pengar, kommer återkomma till det i bloggen :)

Relaterade inlägg