måndag 2 november 2009

Flyttplaner till götet

Jag har ju ett tag (ganska länge nu faktiskt) velat överge denna lilla stad (som för övrigt kallas Alingetexas om jag inte avslöjat det tidigare) till förmån för Göteborg. Att hitta en lägenhet i passande stadsdel är dock ganska svårt, speciellt utan kontakter.


Men i lördags pratade jag med ett par jag känner som har en lägenhet i andra hand (killens pappa äger den), som jag till min förvåning har första tjing på när de hittat ny bostad. Både förvånande och en trevlig överraskning för mig som kikat en hel del på bostäder senaste tiden! Detta hoppas jag verkligen går enligt mina planer, då lägenhetssökande genom de vanliga vägarna (Boplats) kan ta vääldigt lång tid. Jag har nämligen "bara" stått som sökande i två år, vilket gör att det är allt ifrån 100 till 1500 personer före mig i kö på varje bostadsförslag jag får skickat till mailen.

Denna nya lya skulle dock innebära en rejäl ökning av utgifter för bostad (4500 kr/mån jämfört med 2900 kr som jag har i nuläget), men å andra sidan ett miljöombyte vilket jag verkligen behöver. Det gäller helt enkelt bara att hitta ett jobb som drar in lite dinarer till kassan. För övrigt går det ingen akut nöd på mig i nuläget rent ekonomiskt ändå, tack vare besparingar och a-kassa.

Men - om det skiter sig på något vis med lägenheten så ber jag bloggens läsare om hjälp med en liten annons!


Finnes:
27-årig man med studieplaner och ordnad ekonomi. Rökfri och inga husdjur, men gillar rökig whisky.

Sökes:
Hyresrätt i Göteborg, 1:a till 2:a, 35-50 m². Önskvärd hyra: max 4500 kr/mån.


Eftersom jag är lite fördomsfull och rädd om mitt liv så är Biskopsgården, Backa, Angered, Gårdsten och Hammarkullen ej av intresse :P

Sådär, nu vet ni hur mina framtidsplaner ser ut de närmsta månaderna. Om någon av er råkar ha 1-1,5 milj kr över eller en bostadsrätt till skänks är ni självklart även välkomna att höra av er!

5 kommentarer:

inte miljonär än sa...

Antar att du har kollat på boplats?

Herr K sa...

inte miljonär än: ja, som framgår av texten ;)

inte miljonär än sa...

sorry... ;-) jag läser som en kratta

Anonym sa...

Hej igen! Va spännande, vart ligger lägenheten du har lite tjing på? Snart har man ju även brorsan här i gbg! Du, jag fick lägenhet riktigt snabbt i gbg via boplats, var inte reggad mer än ett par månader (väldigt liten men i bra stadsdel) såvitt jag vet, tillämpar dom inte kösystem, har dock hört ryktesvägen att de kollar sökaktivitet, samt skäl till flytt + referens . Louise !

Herr K sa...

Louise: kul att du kikar in igen!
Jo jag vet, blir roligt att "alla" blir samlade i samma stad till slut. Tja, jag får kika på det där, jag har iaf sökt ett flertal lägenheter senaste tiden...

En annan kompis berättade för övrigt om en polare som filade till inkomsten "lite", och han fick flera ervbjudanden direkt...:O

Relaterade inlägg