söndag 15 november 2009

Läsvärt i bloggosfären v46

Som vanligt så här dags på en söndag sitter jag vid datorn och avnjuter en kopp kaffe. Veckan har varit bra med mycket socialt umgänge, och om ett par timmar skall jag till min halvbror som fyller år. Höstvädret har dock lagt sig som en våt filt över landet och påverkat den allmänna orken och energin, och det är då det är som viktigast att umgås med nära och kära.

Under helgen har det varit fattigt med blogginlägg både för min egen del, och i ekonomibloggosfären i stort. Vi bloggare har dock ett vanligt liv också som måste levas! Här är dock veckans axplock med läsvärda inlägg under veckan:

Mot Miljonen funderas det över om när och om man ska "snitta ner sig" i sina aktieinnehav när kursen sjunkit, för att öka sitt innehav och få lägre genomsnittligt inköpspris. Inte alltid en enkel fråga. Observera att det inte handlar om att smitta ner sig, så här i svinsjuketider!

I bloggen Aktieidéer skrivs det om dagens marknadsläge, och det faktum att folk ökar risken, tar nya lån och belånar sig för aktiehandel. Tänkvärd läsning i inlägget Alternativ placering?

40%20År har sammanställt en länklista över finans- och ekonomirelaterade radiodokumentärer, intervjuer mm från Sveriges Radio. Jag kan personligen rekommendera dokumentärerna, som jag även tidigare länkat till här.

I fredags var det den ökända fredagen den trettonde, och Per Penning har lyckats knyta ihop detta bra med rykten och skrock på börsen i inlägget Otursdagen.

I En Entreprenörs Blogg finns lite bra tips om att investera i ädelmetaller, i inlägget Heavy Metal. Läs även om att investera i ett mindre men växande bryggeri, i inlägget Ölpunk. Han lyckas verkligen få till vitsiga bloggrubriker...


Själv har jag här på Smart Privatekonomi knåpat ihop följande under veckan:

Måndag
Reviderad investeringsfilosofi
Resultat av bredbandsundersökning
Allemanskonto som ny sparform?
Fredagen den trettonde!
MobiSpine Analys
De bästa nöjena är gratis

Imorgon är det ny vecka och nya tag igen. Jag kan erkänna att jag inte varit speciellt produktiv eller motiverad under veckan, men jag måste ta mig i kragen och slåss mot höstmörkret. Tills dess önskar jag er en trevlig söndag!

1 kommentar:

J sa...

Haha gammal man gör så gott han kan =)

Relaterade inlägg