måndag 2 november 2009

Delmål med bloggen uppnått!

Ett av mina delmål med den är bloggen var att få över 100 unika besökare per dag, vilket jag uppnådde i lördags. Dessutom var ett önskemål att få läskretsen såpass stor att den ligger på 100 st i snitt per dag snarare än en enstaka spik i grafen, och nu har jag för första gången lyckats få över 100 st två dagar i rad!

Tack vare Google Analytics och Tailsweep har jag fått ganska bra koll på er besökare. Nu betyder besökarantalet ingenting annat för mig än att jag blir glad av att det växer och jag tar det som att någon gillar det jag skriver, vilket dock ändå är den största motivationsfaktorn. Hade jag skrivit om mode hade jag antagligen brytt mig ännu mer om antalet besökare och försökt slå mynt av er genom konsumtionsreklam i stället...


Nätverkande i bloggvärlden
är guld värt om man vill få stor läsarkrets. Enligt Google kommer ca 23% av mina unika besökare från Finanskvinnans Funderingar, 16% från 40%20år och ca 7% från Mot Miljonen. Alla dessa tre välskrivna bloggar har ibland nämnt något av mina inlägg, vilket gett min statistik en skjuts uppåt :)

Jag skrev även tidigare om att jag skulle testa ett länkutbytesprogram kallat Bytatrafik.se. En vecka har gått sedan jag registrerade mig där, och resultatet är ungefär enligt förväntningarna. På en vecka har jag fått 2178 visningar av min banner på andra sajter i nätverket, och dessa har genererat hela 5 klick som ledde till besök på min blogg... Jag stannar dock kvar i programmet tills vidare, ser ingen anledning att gå ur i nuläget.

De mest populära inläggen hittills är:
  1. Naturdokumentär Special: Ekonomibloggaren
  2. Per H Börjesson - Så Här Kan Alla Svenskar Bli Miljonärer
  3. Spartips #5 - Matkostnader
  4. Lundin Mining Mini-analys
  5. Fri från synd
Det är även intressant att se vart ni besökare kommer ifrån geografiskt. Största andelen brukar surfa in från Göteborg, Stockholm, Uppsala och Västerås, men även landets mindre städer är representerade. Har även noterat återkommande besökare från Finland, Luxemburg och USA. Roligt! =)

Så tack för att ni återkommer till min blogg, det är ni läsare som gör det värt att lära sig mer om ekonomi och fortsätta skriva :)

5 kommentarer:

inte miljonär än sa...

Kul att du nått ditt mål! Bara att kämpa på då. Läste i helgen en artikel att Google premierar sidor som länkar ut mer än de länkar in. Dvs: "Ge så skall du få". Detta tycker jag ovan tre nämnda bloggar är bra på (inkl migsjälv ;-)). Det lönar sig alltså att som du länka ut mycket!

Herr K sa...

Tack, det var information jag inte själv var medveten om ang. Google. Kan erkännas att jag inte läst på speciellt mycket om SEO mm, utan plockat många tips från dig.

Men visst stämmer det, om "alla" länkar till varandra så drar alla nytta av trafikökningar, så då har jag gjort rätt från början :)

inte miljonär än sa...

Jag är verkligen ingen SEO expert utan hankar mig fram sakta men säkert på tips från andra bloggare. Sedan är det säkerligen så att ingen egentligen vet vad som verkligen ger bra resultat från google. Anledningen till att jag läst om det är för att göra matematikvideo.se så bra som det går. Där har jag dock 0 utlänkar......

J sa...

Snyggt, 100 läsare är du mer än värd =)

Herr K sa...

inte miljonär än: Bra tips du har kommit med ändå, mer än vad jag kunde i frågan i alla fall! Du har i alla fall möjligheten att göra reklam från din blogg, men den når kanske inte rätt målgrupp för matematikstuderande förstås...

J: Tackar, snällt av dig :)

Relaterade inlägg