söndag 1 november 2009

Läsvärt i bloggosfären v44

Höst, mörker och kyla. Livet kunde vara lite roligare så här års. Den berömda höstdepressionen har börjat komma smygandes på mig lite då och då om kvällarna, men jag gör mitt bästa för att hålla humöret uppe. Tur jag har er läsare och ni andra bloggare som förgyller vardagen och ger den större mening :)


Under veckan har det skrivits ganska flitigt i ekonomibloggarna, här kommer en liten sammanfattning:

Finanskvinnan funderar över en artikel i senaste numret i tidningen Aktiespararen, i inlägget Tveksamt om kvoteringar. Dessutom gratulerar jag henne för att blivit omnämnd på Placera.nu tillsammans med Mot Miljonen, 40%20år, Per Penning mfl, vilket har genererat en stor ökning av besökare!

Ekonomisk Trygghet har John gjort en uppdatering av sin värdeportfölj som till största delen består av utdelningsaktier. Skall bli intressant att följa den och se hur den förhoppningvis växer.

40%20år skriver om en historisk dag genom att ha nått ett rekord av besökare efter omnämningen på Placera.nu, och återigen är det bara att gratulera :) Se även hans analys av Fortum för den som är intresserad av utdelningsinvesterande.

Mot Miljonen skriver om sitt företag och hans stundtals vacklande självförtroende inför framtiden. Bra och personligt skrivet, visar tydligt att entreprenörskap inte är en spikrak väg mot framgång, i inlägget Vad håller jag på med?

I inlägget Frestelser skriver Per Penning om vad som är mest givande att lägga sina slantar på - prylar eller upplevelser?

I En Entreprenörs Blogg får vi reda på hur "snålhet" - i detta fallet viljan att äta gammal köttfärs mot sitt bättre vetande - kan få för konsekvenser...hoppas magen överlevde!


För egen del har jag producerat följande inlägg under veckan:

Länkbyte och undersökning (redovisning av länkbytesprogrammet kommer imorgon)
Liberty Silver goes pirate!
Är utdelningsinvesterande hållbart vid Peak Oil?
Per H Börjesson - Så Här Kan Alla Svenskar Bli Miljonärer
Lundin Mining delårsrapport
Utlåning för aktieköp ökar
Ibland måste man unna sig saker
Uppdatering värdeportfölj v44


Resten av denna söndagen blir det att ta det lugnt, kanske se en film eller två. Jag kom i säng sent och hade svårt att sova pga för mycket tankar som snurrade i huvudet och vaknade därmed alldeles för sent idag. För övrigt slänger jag ut en fråga till er: vart har Miljonkoden och Aktieklubben Sex Damer tagit vägen?

4 kommentarer:

inte miljonär än sa...

Hang in there! Säger jag. Det går över säkerligen den däringa deppiga känslan.

Jag har också funderat på vart Miljonkoden försvann...

Hur går det förresten med företagsplanerna och PC-hjälpen?

Herr K sa...

inte miljonär än: Ja, det gör den garanterat, men humöret brukar bli lite tyngre så här års för min del...goda vänner och framtidsplaner är räddningen.

Företagsplanerna är genomtänkta, och jag vet vad jag behöver för att genomföra dem. Dock ligger de lite på is just nu, då det efter gårdagen visade sig att med lite tur kan jag få en lägenhet i gbg med kort varsel framöver. Isåf innebär det att min "marknad" i småstan direkt måste överges till förmån för storstan. Planerna är iaf inte övergivna, var så säker :)

J sa...

Miljonkoden skrev att han hade tentaperiod men skulle komma tillbaka. Den här veckan borde det vara läge isf. ^^
Och magen överlevde utan större men =)

Herr K sa...

J: Aha, det kan förklara hans totala frånvaro senaste veckorna!

Kul att höra att magen överlevde iaf, gammal köttfärs kan ju vara livsfarligt :P

Relaterade inlägg