torsdag 20 maj 2010

Ny sajt lanserad

Igår kväll slutförde jag det sista på min sajt Silvertackor.com. Tanken är att den ska agera som en extra kanal till Guld och Silver, samt affiliatemarknadsföra Liberty Silver.


På sajten har jag (relativt kortfattat) skrivit om de största tillverkarna av silvertackor och om de vanligaste tackorna på marknaden. Jag fick även med lite om ett par svenska tillverkare som inte längre finns. Det svåra är dock att förklara VARFÖR man skall investera i silver utan att det blir en hel roman...

Då ingen självklar sajt ännu finns på svenska om silvertackor ser jag stora möjligheter med denna, eftersom antalet sök på Google efter silvertackor är relativt stort. Förhoppningsvis kommer detta leda till ökade provisionsintäkter från Liberty Silver, speciellt med tanke på att rabatten nu är höjd till 2%.

Ädelmetaller i allmänhet, i synnerhet silver, är något om än inte riktigt fått fotfäste i vårt avlånga land. Till skillnad från exempelvis Tyskland och USA som haft sina depressioner och hyperinflation, litar Medelsvensson här blint på politiker, banker och papperspengar. Ädelmetaller som investering är alltså inget som finns i det kollektiva medvetandet, något jag tror borgar för stor potential för affiliatemarknadsföring på området, alternativt för den som driver ett eget företag med försäljning. Mitt mission är alltså att sprida kunskapen om detta, samt försöka tjäna lite kosing själv på vägen.

En rolig detalj med Silvertackor.com är att innan jag skulle börja sökoptimera texten så testade jag den på Sökmotorkonsult. Sajten fick 99/100 poäng! Visserligen stod det att de inte kunde kontrollera antalet sidor (troligen än ej indexerade ännu), så det resultatet ska man kanske ta med en nypa salt. Å andra sidan har sajten nästan 20 sidor, vilket borde vara tillräckligt för att bli omtyckt av sökmotorerna :)

Kika in på Sökmotorkonsult ifall ni vill kontrollera hur bra er blogg eller hemsida ligger till i sökmotoroptimering.

2 kommentarer:

J sa...

Haha 99/100, grymt ju! =)
Lycka till, tror det kommer gå mkt bra för sidan. Och var inte rädd för att skriva en roman, innehåll är kung.

Herr K sa...

Jag blev lite paff faktiskt. Andra sajter jag kollat upp hos dem har från start legat på 70-80 poäng, vilket inte är dåligt det heller :)

Relaterade inlägg