torsdag 6 maj 2010

Positivt och negativt

Idag har jag varit på möte med en representant från konsultfirman som skulle bedöma min affärsplan, och jag måste säga att det var ett trevligt och givande möte!

Mötet
Vi gick igenom både hot och möjligheter med min affärsidé, och kom fram till att Smart Privatekonomi är en riktigt bra grund att stå på. Utan denna bloggen hade jag aldrig fått knutit de kontakter jag har och fått de tips och den inspiration jag behöver. Detta är även min kanal utåt, även om jag trots allt fortfarande är anonym här.

Det finns i vilket fall ett par saker som kan försvåra för mig framöver, men jag erbjöds en starta-eget-utbildning, vilket jag väldigt gärna skulle vilja gå på. Jag är trots allt ganska grön fortfarande, och både behöver och vill lära mig en hel del och behöver mer kunskap.
Nu är det upp till min handläggare på Arbetsförmedlingen att besluta om jag får köra på eller ej, vilket jag visserligen inte tror blir några problem. Jobben jag sökt hittills har inte gett någon utdelning, och min a-kassa löper ut om ett par månader. Ska jag göra någonting på egen hand är det hög tid nu!

Börsen
I förmiddags såg börsen ut att hämta sig efter ett rejält ras på morgonen, men ligger i skrivande stund på nästan -2%. När Di skriver att småspararna flyr börsen kan man tänka sig att fler än de stora spelarna fått skrämselhicka. Varför de valt att låta Claes Hemberg på Avanza kommentera vet jag ej, han talar som vanligt  i egen sak. Själv tror jag att det dröjer ett tag innan det blir riktigt bra köpläge för min egen del i alla fall. Den som lever får se.

Ny WP-sida och satellitsajter
Jag reggade i förra veckan en handfull nya domäner, och slängde häromdagen upp en sajt som skall försöka inrikta sig lite mer på affiliateintäkter snarare än AdSense, som annars nästan uteslutande är den största intäktskällan idag. Kika in på www.villaforsakring.info om ni är nyfikna. Det är inte lika mycket innehåll som på mina tidigare sajter ännu, och så värst mkt kommer mer det inte heller bli. Denna gång valde jag ett lite lättare innehåll, och vi får se om det kan ge utdelning.

Jag har även lagt upp en s.k. satellitsajt på http://www.guldsilver.n.nu, som är en tjänst av webentreprenören Jim Westergren. På N.nu kan man gratis skapa små, enkla sajter som bl a kan användas för att driva trafik till sin blogg eller hemsida. Ta en titt och skapa satellitsidor åt era projekt!

4 kommentarer:

inte miljonär än sa...

Tack för tipset med n.nu, det hade jag inte hört talas om innan. Det skall jag sätta mig in i i framåt.

Kul att höra att det går framåt med företagsplanerna. En sådan där starta eget kurs är nog grymt smidigt istället för att, som jag, behöva sitta på kvällarna och läsa i dödstråkiga bokföringsböcker... ;-( Men så är det när man samtidigt jobbar heltid.

Det skall bli fortsätta spännande att följa din planer! Kör så det ryker!

J sa...

Bra sida den där med villaförsäkringar! Tror det kan bli nåt bra av det även i hård konkurrens. =)

Ang. n.nu, är det möjligt att skapa ett nätverk av siter som länkar utifrån den, eller kommer allt se ut att komma från samma domän/site (n.nu)? Du som har koll..

Hoppas du får grönt ljus på affärsplanen nu, du har ju bättre koll och mer ambition än de flesta!

Herr K sa...

inte miljonär:

En kurs skulle vara väldigt värdefullt känner jag. Det måste ligga många slitsamma timmar bakom din kunskap känner jag... desto mer att vara stolt över för din del ;-)

J:

Tackar! Gäller bara att skapa inlänkar till den nu och optimera den så får vi hoppas den klättrar i rankingen.

Ang. N.nu så ser jag ingen anledning till att dessa sajter skulle vara annorlunda än någon annan sajt. Tjänsten finns ju med seo i åtanke, så troligen kan du säkerligen bygga upp ett litet nätverk med dem och varje sajt räknas som unik.

Affärsplanen är det redan grönt ljus för mer eller mindre! Konsulten jag träffade gillade idén och tror det är genomförbart, så nu ska jag bara vänta på att min handläggare tar det slutgiltiga beslutet...

å sa...

Lär dig skattelagstiftningen bara. Det är det absolut viktigaste.

Relaterade inlägg