måndag 17 maj 2010

Skattkistan växer

För att utnyttja de ekonomiska oroligheterna i världen till min fördel och inte bara låta pengarna ligga och skräpa på bankkontot, gjorde jag en investering idag. Det blev en guldtacka på 1 Troy Ounce (31,1 gram) från Credit Suisse, vilken jag borde få hem om ett par dagar.


Beställningen var ifrån Liberty Silver som har fått både nya guldmynt och guldtackor. Dock misstänker jag att de kommer sälja ut snabbt, som alltid när de får in guld.

Nu hoppas jag bara att mitt köptillfälle inte är totalt feltajmat, när vi redan nått ATH både en och två gånger... Med facit i hand skulle jag egentligen köpt guld för några månader sedan får att få bättre avkastning, men jag ser långsiktigt på affären. Jag går alltså helt emot Cornucopias rekommendation, i ett mycket bra inlägg om guld från honom. Jag är övertygad om att även om guldet faller tillbaka under sommaren eller resten av året så kommer nya toppar med ATH att nås för guldet. Fysiska tillgångar skall man inte spekulera kortsiktigt i.

Om ni vill läsa lite om guldprisets utveckling rekommenderar jag senaste veckans uppdatering på GuldSilver.info.

Bilder kommer senare när guldtackan kommit fram!

5 kommentarer:

J sa...

Oj, en fet investering måste man säga! Kul! Varför blev det just en 1 oz tacka och inte exv en rand?

Herr K sa...

J: Den enda och enkla anledningen är egentligen att min samling av ädelmetaller till största del består av mynt, och jag ville ha fler tackor. Dessutom är tackorna något billigare (marginellt) jämfört med t ex Krugerrand :)

Idag har guldpriset gått ned något, låt oss hoppas att det är kortvarigt... ;-)

john sa...

1 Oz Guldtacka det var en rejäl investering, grattis till köpet! Precis som du skriver så är det bättre att ha pengarna i guld än på ett bankkonto.

//Ekonomisk trygghet

inte miljonär än sa...

mycket bling bling här ;-)

Herr K sa...

John: Nu känner jag mer och mer att tajmingen iofs inte var speciellt bra, men... jag får banka in i huvudet att jag investerar långsiktigt! Pengarna skulle iaf inte krympa på bankkontot :P

Inte miljonär:

Jotack, jag blir nästan bländad av varje titt i skattkistan numera ;-P

Relaterade inlägg