fredag 27 november 2009

Nu är jag en traderare

Igår skrev jag om hur jag rensade ur garderoben på saker som skall bort, antingen slängas eller säljas. Idag gick jag ut på stan och inhandlade en liten hushållsvåg (för att väga och beräkna portokostnad) samt ett antal vadderade påsar i olika storlek.

Senare lade jag upp några auktioner på tradera. Småsaker jag inte förväntar mig göra några stora pengar på visserligen, men ganska roligt att sälja! Känns i alla fall bättre att sälja än att slänga på tippen när andra kan ha nytta av mina oönskade prylar. Går det väl ska jag sälja ut grejer regelbundet framöver. I mina skattgömmor i mitt barndomshem har jag mängder med saker som bara samlar damm.

Apropå gårdagen, min bedömning av en fallande börs idag var uppenbarligen obefogad. De amerikanska börserna visar visserligen just nu nedgångar liknande den vi hade på OMXS30 igår (dock inte lika djup hittills), men här har det i nuläget gått upp med 1%.
Visserligen såldes både Boliden och Lundin Mining till följd av stop loss, men detta var precis efter börsens öppnade då kurserna dök. Boliden struntar jag i nu, jag ökade i Vostok Nafta i stället och kom in till ett lägre pris än vad jag hade tidigare. Lundin fortsatte dock att stiga, så nu tycker jag förstås det är synd att jag inte följde med hela vägen, men det kommer förrhoppningsvis bättre tillfällen.
Det känns tryggt att vara någorlunda likvid i nuläget då jag inte direkt kan pumpa in nya pengar i min kapitalförsäkring. Dessutom är det snart juletider med allt vad det innebär...

Trevlig fredagskväll!


Läs mer:
Herr K rensar ur garderoben

4 kommentarer:

Anonym sa...

Är också en traderare, och det går att tjäna stora summor. Har själv dragit in ca 10 k på ren skit den senaste månaden bara. Allt går att sälja mer eller mindre. Har en flyttlåda med grejer som ligger ute och det som inte säljs går på en ihopsamlad loppis varje vår. Det mesta är skit och helt oförståligt att folk vill ha. Ett tips är att tänka på sökord. Att skriva tex "t-shirt, tshirt" för att få så många träffar som möjligt.

Lycka till!

/ A

Herr K sa...

Anonym: 10k alltså? Inte illa! Tack så mycket, vi får se hur mycket skit jag får sålt!

nonhosonno sa...

Trevlig fredag på dig med!

Herr K sa...

nonhosonno: Tack!

Relaterade inlägg