söndag 7 februari 2010

Läsvärt i bloggosfären v5 - 2010

Kaffe och snus, det är vad jag behöver för att vakna ordentligt, och dessa två laster har jag precis unnat mig för att komma tillbaka på banan igen. Det har varit en vecka med melodifestival igår (något jag själv lyckades missa av någon anledning), osäkerhet på börserna med både fallande aktiekurser och fallande guld- och silverpriser.


Hur det kommer gå framöver är den vanliga frågan, och som vanligt är det ingen som vet. Enligt Cornucopias tekniska analys är det säljsignal på börserna världen över, något man i såfall får ta ställning till imorgon. Läs mer i inlägget Sälj nästan allt.

Stockholmsbörsen (Nasdaq OMX) byter system vilken skall vara igång imorgon när handeln drar igång. Om det kommer funka smidigt och göra börshandeln snabbare, eller om det kommer krångla och göra hela finanssverige på dåligt humör märker vi imorgon vid börsens öppnande...40%20År har i sin blogg åter uppmärksammat Aktiestinsen som tyckte till i media om Investor, samt skrivit om mediekritik och om den kommande uppföljaren till filmen Wall Street. Jag kommer själv med en ekonomirelaterad filmrecension under morgondagen eller nästa vecka...

Pengar och lycka är ett ständigt återkommande tema i ekonomibloggarna. De flesta av oss behöver ett mål att sträva efter få att nå den ekonomiska frihet vi längtar efter, men frågan är om det skulle ge samma tillfredsställelse att vinna x antal miljoner kr på lotto? Läs mer om detta hos Mot Miljonen.

Per Penning skriver ofta tänkvärda funderingar och betraktelser, och i måndags kom ett inlägg om den bolånebubbla som troligen håller på att växa till sig i Sverige idag. Värt att läsa om detta är att även de minsta skulderna idag kan leda till utmätning av din bostad och tvångsförsäljning på exekutiv auktion. Tänk noga efter, klarar ditt hushålls ekonomi en framtida bolåneränta på 6-7%? Läs mer i inlägget Trygga hem.

Å andra sidan, varför bli skuldfri när man kan göra som SEB rekommenderar...? (obs: sarkasm).

Peak Oil är ett skrämmande begrepp som bloggare som bl a Cornucopia och Livet efter oljan regelbundet tar upp, och även Aktieideér har gått in på ämnet i inlägget Peak Oil: Välkommen till en mindre värld.Själv har jag skrivit följande inlägg under veckan:

samt

Trevlig söndag önskas!

Inga kommentarer:

Relaterade inlägg