torsdag 18 februari 2010

Vissa vill inte betala skatt

Jag såg denna lilla nyheten tidigare idag, och trots att den inte är speciellt ekonomirelaterad så kunde jag inte låta bli att skratta åt eländet. Troligen ligger det en personlig tragedi bakom, men man får försöka se det komiska i hela situationen trots allt.

Om mannen i fråga var så fruktansvärt arg på skattemyndigheten får han vara glad över att inte bo i Sverige och betala de höga skatter vi har här...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Personen hade skrivit ett brev där det framfördes att han hatade USA's samhälle och citerade en hel del från kommunistiska manifestet och kritiserade det kapitalistiska samhället så jag tror inte detta har ett dyft med skatt att göra.
Skatt är desutom bra >:)

Alex sa...

Anonym: Det är i princip bara i norden som kommunism och socialism förknippas med staten, höga skatter osv. Detta p.g.a. det socialdemokratiska folkhemmet som faktiskt gjorde så att vanligt folk fick tillbaka någonting för den skatt de betalade.

I resten av världen så är socialister och kommunister ofta uttalat statsfientliga, vilket man också märker hos ex. Karl Marx.

Anonym sa...

Det är alldeles för populärt att som ni bajsa "åsikter" innan man vet vad man skriver om:

http://docs.google.com/viewer?url=http://celes.niran.org/~niran/joe_stack_note.pdf

Herr K sa...

Anonym nr 2:

Tack för länken, den borde framförallt Aftonbladet ha bidragit med!

Min åsikt skall inte tas som något seriöst, utan var bara fritt spekulerande kryddat med ironi. Något jag hoppas bloggens läsare inser, annars får jag vara tydligare nästa gång.

Relaterade inlägg