söndag 28 februari 2010

Läsvärt i bloggosfären v8 - 2010

Söndag: kaffe, seglivad förkylning och trötthet. Börjar bli lite tråkigt nu med att snyta ut näsan ordentligt varje morgon efter uppstigning.

Tack vare denna förkylning (som varat i nästan två veckor nu) har aktiviteten i bloggosfären varit lite upp och ner för min del som ni kanske märkt. Det är svårt att hålla liv i inspirationen och motivationen när man inte känner sig helt 100%, men det har i alla fall vänt till det bättre.

Under veckan som gått har jag bl a hunnit med en tur till Göteborg för lite socialt umgänge med en vän, skapa en ny sajt om mögelskador i hus som jag hoppas kan bli en guldgruva (trots det osexiga ämnesvalet), samt skriva några jobbansökningar.


Trots att jag varit lite dålig med att läsa bloggar under veckan har kan jag ändå rekommendera följande:

1900% avkastning på satsat kapital? Det är enklare än vad det låter, med en lite okonventionell investering. Läs mer hos En Entreprenörs Blogg. Även lite humor utlovas, i sedvanlig stil!

Mot Miljonen spekulerar lite över hur konjunkturbarometern kan ligga på 107 (vilket innebär en mycket stark ekonomi), när det inte är speciellt mycket som tyder på att Sveriges ekonomi går som tåget. Det är skillnad på åsikter och fundamenta...

Personligen så ligger jag likvid med större delen av mitt tidigare aktiekapital, till största delen beroende på att jag är osäker/negativ inför börsens utveckling de kommande månaderna. Såg även att den kände utdelningsbloggaren 40%20År har liknande tankar, vilket faktiskt förvånade mig lite då han om någon står för långsiktighet i sitt investerande. Läs mer i Dags att tänka på likviditeten.


För egen del har jag skrivit om följande under veckan:


Läs även om hur man framställer guld, del ett och del två.
Om ett par timmar skall jag iväg till mitt barndomshem och fira min käre far som fyllt år. Trevlig önskas alla!

1 kommentar:

J sa...

Och detsamma till dig!

Relaterade inlägg