tisdag 23 februari 2010

Svajig börs

Börsen svajar än hit, än dit, men än så länge inte ner i diket. Jag känner mig dock nöjd med mitt val att vara till största delen likvid i dessa tider.

Totalt sett i år ligger faktiskt börsen nu på minus, -0,3% för att vara exakt. Jag har även funderingar över att gå ur Lundin Mining den närmaste tiden, även om jag skulle råka förlora ett par hundralappar på affären. Visserligen kanske jag påverkas lite för mycket av rubrikerna i media den senaste tiden, men jag tror faktiskt att vi inte sett det sista av lågkonjunktursspöket än, långtifrån.

Efter en sådan kraftig uppgång som skedde under förra året känns det tämligen osannolikt att det skulle fortsätta lika bra i år, speciellt eftersom många frågetecken kvarstår, samt ny oro har dykt upp. Jag tänker till största delen på PIGS-ländernas finanser, vilket påverkar det globala humöret på världens börser. Grekland kanske bara är början...

Nä, är det nåt som känns klokt för min egen del så är det att ligga likvid med största delen av kapitalet. Kommer en kraftigare nedgång under våren eller senare så funderar jag dock starkt på att då gå in i utdelningsaktier i stället. Och med facit i hand: guld har faktiskt varit en bättre investering hittills i år än börsen med sina +2,13% mot -0,3%. Vill du veta mer om varför guld kan vara en bra investering så rekommenderar jag min sajt GuldSilver.info.

För övrigt så är jag fortfarande förkyld (suck) ifall ni undrar varför jag varken varit speciellt aktiv på att skriva i bloggen eller kommentera hos mina bloggrannar. Inspirationen och lusten har svårt att infinna sig när man känner sig hängig...

3 kommentarer:

J sa...

Håller med, allt är ruskigt osäkert nu och jag som är tung i amerikanska papper blev lite skakis när jag läste statistiken därifrån igår. Men det jag har har jag i utdelningspapper, så det får ligga kvar ändå. Annars kör jag bull olja och bear el.

Herr K sa...

Bear el låter onekligen intressant. Jag skall titta närmare på det, det kan bli lönsamt om man ligger kvar i det till sommaren :)

J sa...

Ja om det ska tillbaka till normalläget, eller vad som gällde vid noteringen i januari så har vi en uppgång på nästan 80% att vänta där. Men ta inte mig på orden, jag är bara glad amatör. =)

Relaterade inlägg