lördag 27 februari 2010

Statusuppdatering

Som jag tidigare nämnt har jag sålt av mycket av mina innehav för att gå likvid. Jag har nog faktiskt inte haft så här mycket pengar på banken i förhållande till pengar i aktier någon gång sen jag började aktiespara. De enda innehaven jag i nuläget har kvar är MobiSpine, PA Resources konvertibler samt mitt lilla pytteinnehav i Mobyson.


Aktier och ädelmetaller
Dels så tror jag som jag tidigare skrivit, att det kan bli en skakig börsvår, kanske hela året om vi har otur. Får vi en större dipp blir det köpläge och utmärkt tillfälle för mig att stuva om i portföljen och satsa på stabila, utdelande bolag. I nuläget tittar jag inte på några tänkbara aktier att köpa, men kommer göra det så småningom. Funderar även på att köpa fysiskt guld som investering. Hade varit trevligt att ha ett vackert guldmynt :)

SEO
På seo-området har det nu lugnat ner sig sedan min AdWordskampanj avslutats och trafiken återgått till att inte vara "dopad" längre. Det gav mig en del intäkter, men fortfarande återstår problemet med inlänkar. Det är egentligen bara GuldSilver.info som ligger bra till i sökresultaten på Google, troligen delvis beroende på innehållet, mängden sidor och sökmotoroptimering. Mindre sajter som skapats enbart för annonsernas skull är däremot oftast lite mer fattiga på djupare innehåll, och således inte särskilt intressanta för andra att länka till.
Det löser sig nog till slut, jag har börjat leta länkpartners så smått.

Ekonomiböcker
För övrigt håller jag på och läser en bok som att investera i guld, och efter den ska jag ge mig på "Så här blev Warren Buffett världens rikaste person" av Per H Börjesson. Om ni inte redan läst Börjessons första bok, så kan ni se vad jag tyckte om den i denna recensionen.
Väntar även på ytterligare en ekonomibok som är på väg, så håll utkik efter fler recensioner!
Övrigt
Till sist måste jag säga att jag tappat fokus lite på senaste tiden angående bloggandet. Det känns lite tråkigt eftersom jag ändå tycker det är roligt att skriva, det gäller bara att hitta en bra inriktning. Smart Privatekonomi skall ju handla om just privatekonomi, så jag får nog fördjupa mig lite mer i ämnet, hmmm.
Har ni läsare några bra tips kanske? Ni återkommer ju faktiskt hit, så jag kanske borde slänga upp en undersökning om vad ni gillar att läsa om här?

Trevlig lördag önskas!

7 kommentarer:

J sa...

Skriv för din egen skull. Jag tar pauser lite då och då och kommer ofta tillbaka mer taggad än innan. Skriv bara när det är roligt =)

Magnus från Dollarkursen.com sa...

Du ska ju inte välja intressevägar efter vad vi läsare tycker. Utan fortsätt skriv om det du själv är intresserad av - det har ju hittils varit lyckosamt!

Herr K sa...

Tack så mycket, det var nog precis vad jag behövde höra faktiskt. Vissa perioder känns det som inspirationen tryter ordentligt, och jag vill inte att bloggen ska bli för mycket "navelskådning" om livet i allmänhet.

Men då kör jag på som förut, vi får se vad sorts intresseområden som kan tänkas dyka upp!

inte miljonär än sa...

För min del är jag mest intresserad av att läsa hur det går för dina sajter och SEO-arbetet. Men det är förstås i egenintresse jag skriver detta. Jag lär mig av det du skriver om.

Förresten fick jag igång en adwordskampanj genom att vi reggade ett googlekonto på företaget. Får se hur det går..

Herr K sa...

Intemiljonär:

Det var trevligt att höra, vi har ju en del idéer som vi utbyter :) Hur intresserade andra är av detta vet jag dock ej, men då det är arbetet till en liten "passiv" inkomst ser jag det som något ekonomirelaterat. Rätt gjort kan det ju faktiskt bli de mest lättförtjänta pengar man kan få.

Veronique sa...

Vilken fin blogg du har! Ta gärna en titt på min med, om du har tid :)

Herr K sa...

Veronique: Tack så mycket! Hoppas du hittade nåt av intresse här. Visst ska jag ta en titt när jag har tid :)

Relaterade inlägg