lördag 31 oktober 2009

Uppdatering värdeportfölj v44

Jag har varit lite dålig på att följa upp värdeändringen av min värdeportfölj, mycket beroende på bl a att jag flyttat aktier från depå till kapitalförsäkring. Men nu ska jag bli lite bättre på det, för er som är intresserade!

Se diagram nedan:


Jämfört med förra gången jag såg över mina tillgångar så har det skett en hel del förändringar. Mitt sparkonto har krympt ganska mycket, dels beroende på att jag har mina levnadskostnader och hittills inte än fått påfyllt med inkomst, att jag köpt lite guld och silver, samt utökat mitt aktieinnehav. Jag har gjort en del reavinster på aktieförsäljningar inför flytt över till kapitalförsäkringen, och vinsten har använts för att utöka mitt innehav. Aktierna ligger dock i nuläget inte många procent plus hittills.

Mitt silver har jag inte beräknat efter spotpris på marknaden, utan godtyckligt räknat på ett genomsnittspris på 200 kr/Oz vilket är ett vanligt pris för enstaka mynt på t ex Tradera. Guldet är däremot beräknat på pris från internetbutik för den storlek på tackor jag har, dvs 2x5 gram, ca 1400 kr/st.

Även en liten summa har gått till råvarucertifikat, i detta fallet en mindre del i koppar och resten i vete. Priset på det senare har tyvärr rasat nästan 9% under veckan, men det är en långsiktig investering och jag tror på högre priser framöver.

Jag gissar att min a-kassa trillar in om en månad, och då blir det dags att fylla på sparkontot snarare än att göra nya investeringar känner jag...

Trevlig Halloween/Allahelgona på er! Ska någon klä ut sig till sverigedemokrat och gå ut och skrämma barn ikväll?

5 kommentarer:

J sa...

Det ser ju bra ut! =) Jag hade legat lite lättare i metall, ca 10% men jag antar att det var ungefär det du gjorde innan du var tvungen att nalla sparpengar. Överlag en fin portfölj, vågar man fråga vad det är för onoterade aktier du har? Tror även jag på en långsiktig uppgång på certifikaten, kollar man historiskt så ligger vetet riktigt lågt nu.

Trevlig allahelgona själv! Jag ska bara hem till min kära far på middag, men man kanske kan skrämma karln med lite SD- och svinvaccinshistorier haha.

Herr K sa...

Tack, det stämmer att jag har gått lite högt på sista tiden med mitt innehav i ädelmetaller. Jag blir ju helt förblindad av allt som glimmar... :P

De onoterade aktierna består av Hyway1, en riskfylld placering med potential. Se länk på vänstersidan.

Ang. certen är det precis vad jag lagt märke till också. Kickar konjunkturen igång framöver lär även spannmålspriserna öka, vilket kan bli lukrativt :)

Själv ska jag snart iväg till en kompis som behöver stöd efter att ha blivit dumpad av sin flickvän efter sisådär 8 års förhållande. Inte så party kanske, men vad gör man inte för sina vänner? :)

Anonym sa...

Jag skulle klä ut mig till Finanskrisen (dvs Anders Borg) men festfixandet krävde större delen av dagen vilket tillslut resulterade i att jag i all hast målade mig till hallon-lakritsskalle (godisen) när festen redan hade börjat. Det blev också bra. Roligt och se aktieportföljen och bloggen i övrigt, inte haft tid på ett tag. När ska du skaffa s-skattsedel och bedriva ekonomisk rådgivning då? Louise

Herr K sa...

Louise: Haha, aldrig svarar jag på den frågan :P Jag vill inte bli ansvarig för att jag gett fel råd till någon, och ekonomiska råd ska man alltid ifrågasätta, vem de än kommer ifrån!

Anonym sa...

ÄÄÄH! Man kan aldrig bli ansvarig för att man gett fel råd tycker jag. Råd kan det aldrig bli för många av, men sedan om man tar råden är ju upp till var och en :) men jag förstår, kan ju vara ett effektivt sätt att skaffa sig fiender på. Louise

Relaterade inlägg