söndag 7 mars 2010

Läsvärt i bloggosfären v9 - 2010

Första veckan i mars, och det har varit en vecka med kallt men soligt och fint väder. Hoppas våren gör sitt intåg på allvar snart!

Herr Ks födelsedag börjar närma sig (brrrr) och snart även nästa uppföljning hos AMS (brrr igen). I nästa vecka skall jag dock göra en utflykt till Göteborg och personligen besöka ett antal arbetsplatser och lämna in mitt CV. Förhoppningsvis ger detta bättre utdelning än att skicka ett brev bland tusentals andra ansökningar.

Om någon har lust att anställa en man i sina bästa år samt ge mig en hyreslägenhet i Göteborg mottages förslag tacksamt! ;-P Jag har visserligen stått i bostadskö i 2,5 år på Boplats, men det verkar inte ge någon framgång ännu, tyvärr. Kontakter är a och o...

Under veckan har det hänt ett och annat i mitt liv. Min sajt Mogel.info har äntligen (nästan) blivit fullt indexerad av Google och efter en snabb titt konstaterade jag att den syns i sökresultaten, om än med en ganska blygsam placering. Förhoppningsvis ligger jag på förstasidan inom några veckor! Rent innehållsmässigt känns den faktiskt bra, min poäng är att försöka dominera hela ämnesområdet genom många sidor med relevant information. Hur det kommer gå återstår att se framöver.

Jag har även fått en ny idé till en sajt, ingen liten seo-anpassad sajt utan något som jag tror läsare av bloggen och andra ekonomibloggare kan ha glädje och nytta av. Den är dock bara på idéstadiet i nuläget, men kommer gå igenom denna grundligt framöver och se om jag skall satsa eller ej.Under veckan som gått har mången intressanta ämnen avhandlats i den ekonomiska bloggosfären.

Bloggaren Zed's Dead har tittat på vad man bör titta på hos ett företag inför ett aktieköp, för att försäkra sig om att företaget har den potential man letar efter. Läs mer i inlägget Vad är viktigast?.

John på Ekonomisk Trygghet har köpt en tomt! Hoppas husbyggarplanerna går smidigt, och att vi får följa utvecklingen i bloggen med mycket bilder!

Mot Miljonen har startat en artikelserie om vad ett företag egentligen är värt, och hur man värderar det. I första delen avhandlas P/E-talet, vilket är mycket bra läsning för alla som är aktieintresserade.

Nyligen var det "10-årsjubiléum" för den ökända IT-kraschen, något 40%20År uppmärksammat med ett långt inlägg.

På En Entreprenörs Blogg skrivs det om företaget Loanland som jag hade lyckats missa i mediebruset. Det går ut på att privatpersoner lånar ut pengar till behövande som nekats lån av banker. I grunden en god tanke, men fungerar tydligen "sådär" bra i praktiken. Läs varför i inlägget Loanland.


Själv har jag avhandlat följande under den gångna veckan:


Trevlig söndag önskas!

4 kommentarer:

Hemlös sa...

2.5 år i kö?

Jag har 20 år i kötid hos bostadsförmedlingen här i Stockholm och räknar med att kunna få ett lägenhetserbjudande om något år...om allt går väl...

Herr K sa...

20 år? Herregud...

Jag har hört något liknande förut om Sthlm faktiskt. Det innebär ju i så fall att man får skriva upp sina barn i kön så fort de kommit till världen om de ska ha en chans att flytta hemifrån inom samma stad. Om nu det är möjligt med barn under 18 förstås...

20 års väntetid lär jag slippa i Göteborg i alla fall, det handlar dock att vara mycket aktivt sökande och inte inte för kräsen.

inte miljonär än sa...

jäklar vad blogginlägg du har skrivit i veckan!

Herr K sa...

Inte miljonär än:

Tack tack, jag har haft inspiration under veckan! Kolla gärna in inlägget om Peace Dollar på GuldSilver.info oxå ;-)

Relaterade inlägg