söndag 14 mars 2010

Läsvärt i bloggosfären v10 - 2010

Kaffedags och även dags för en summering över veckan som gått.

Rent börsmässigt ligger jag till största delen fortfarande utanför, och har därför missat den senaste tidens börsuppgång. Det är dock inget som svider, jag är fortfarande lite för skeptisk till Europas finanser innan jag vågar hoppa på tåget igen, och en liten dipp under våren vore trevligt, ur min synvinkel.

Själv har jag bl a fokuserat på mitt nästa projekt på nätet som fortfarande är i sin linda. Har nyligen fått lite bra feedback från den käre bloggkollegan J, så nu börjar jag känna mig mogen att dra igång med det tekniska och börja snickra hemsida på riktigt. Jag kommer följa upp detta här på Smart Privatekonomi för er som är intresserade.

I media kan man läsa om Sahlins kvoteringslagar som hon vill införa 2012 om de rödgröna kommer till valet. Jag tar ingen större politisk ställning här i bloggen, men däremot tycker jag det låter idiotiskt att välja folk efter kön istället för efter kunskap/kompetens. Å andra sidan skulle det kunna få positiva effekter i det långa loppet som främjar jämställdheten? Den som lever får se helt enkelt.Den som funderar över varför man egentligen borde byta ut sina gammaldags glödlampor mot lågenergi- eller LED-lampor, får en bra förklaring om begreppet exergi hos En Entreprenörs Blogg. Intressant läsning!

Mot Miljonen har skrivit ett inlägg om man kan bli rik på att blogga? Läs efter alla efterföljande kommentarer, många verkar ha egna tankar och erfarenheter på området.

Ekonomisk Trygghet ger sin syn på Arise Windpower som är på väg att börsnoteras. Det är en riskfylld investering, men kan vara intressant för den modige.

På bloggen Aktieidéer funderas det över den stora skuldsättningen många av bl a Europas länders dras med, och huruvida detta kan gå illa eller inte, beroende på om man ser pessimistiskt eller optimistiskt på framtiden. Läs mer i inlägget "Ångest över att kanske ha rätt?"För egen del har jag skrivit om följande under veckan:


Samt även en artikel om myntet Peace Dollar på min sajt GuldSilver.info.

Trevlig söndag på er!

1 kommentar:

J sa...

Imorgon får vi äntligen plugga/jobba/projekta igen, TGIM!

Relaterade inlägg