fredag 12 mars 2010

Silvertacka 1 kg

Tidigare har jag skrivit om att jag köpte en silvertacka på Tradera, och höll nästan på att glömma av att följa upp det. I måndags kom den i ett paket, och det är en liten men tung rackare.


Rent storleksmässigt var den faktiskt mindre än jag väntat mig, men det är ändå ett kilo silver i en relativt liten klump. Här på bilden ser ni storleken på silvertackan jämfört med en enkrona. Jag fick den för 3999 kr exkl. frakt, vilket var rena fyndpriset. Efter en snabb titt på Tradera innan köp såg jag att majoriteten av silvertackor i samma storlek hade sålts för 4500-5000 kr stycket, så jag känner mig nöjd.

Försök nu inte med att göra inbrott här när jag sover, jag lovar er att en silvertacka gör ont att få i huvudet om ni inkräktar på mitt revir.

5 kommentarer:

J sa...

Fet! =P Dags för bankfack kanske?

john sa...

Det var en fin klump!

//Ekonomisk trygghet

inte miljonär än sa...

jäla vilken liten stabil klump. Tom jag, som inte är inne på ädelmetaller, blir sugen på att ta tåget till den lilla staden med den provocerande konsthallen och göra inbrott i den smartprivatska ädelmetallska lägenheten, hahaha!

Grattis till fyndet!

Anonym sa...

haha jodå Mr jag passar på att göra inbrott inatt när du e i götet;)

Herr K sa...

J: Ja, bankfack kan nog vara på sin plats snart...men än så länge ligger jag nog precis under gränsen för de 20 000 kr som min hemförsäkring täcker för en myntsamling :)

john: Visst är den? Inget man vill tappa på foten!

inte miljonär: Du är så välkommen så, på egen risk ;) Konsthallen är troligen ett säkrare alternativ...och lite roligare än en tacka ;P

Anonym: Den fanns kvar när jag kom hem ;)

Relaterade inlägg