onsdag 24 mars 2010

Smått och gott

Igår valde jag att delta i nyemissionen för MobiSpine, efter att ha funderat ända till sista dagen vilket var igår. Jag har varit lite tveksam, men tror ändå på bolaget. Det är omständigheterna runt emissionen som dock varit lite tveksamma. Bolaget är i en expansiv fas, vilket är orsaken till nyemissionen och som jag ser positivt på. Marknaden verkade dock bara se kortsiktigt på aktien, och den föll därför ned till priset på nyemissionen.

Detta gjorde försäljning av teckningsrätter omöjlig, och satte aktieägarna  i en jobbig situation: antingen stanna kvar och stå över sina rätter och få kapitalet utspätt, utnyttja dem och delta i emissionen eller sälja och troligtvis göra förlust. Jag valde som sagt att delta eftersom jag tror företaget har framtiden för sig, även om börskursen gjort läget svårbedömt.

För aktiemarknaden som helhet ligger jag fortfarande lågt. Jag har missat senaste tidens uppgångar, men känns lite dumdristigt att gå in med kapital i nuläget. Jag tror inte att börsen kommer gå lika starkt som under 2009, så jag ligger likvid tills vidare, inga förändringar där.

Alla som följer bloggen vet att jag lagt en del energi på hemsidessnickrande, med Läs Dig Rik som senaste tillskott. Antalet bokrecensioner växer sakta men säkert, tack vare några generösa och flitiga bloggkollegor! Kika in och läs, kanske hittar ni en bok som tilltalar er? Missa in heller att jag har en tävling relaterat till Läs Dig Rik, med ett silvermynt i potten!

När det gäller mina andra sajter så måste jag säga att det börjar löna sig. GuldSilver.info får ett antal annonsklick dagligen, Mögel-Info har börjat öka i besökarantal och klick på den sajten betalar bra. Köpa Dator & Köpa TV går desto sämre, men jag har börjat anpassa dem lite mer för att få in fler besökare via Google.

I nuläget har jag faktiskt redan byggt upp en liten passiv inkomst på några hundra kr per månad, vilket gör att mina hemsidor både går runt och gör vinst. Denna extrainkomst är tänkt att på sikt gå rakt in i utdelningsaktier, och på så vis bygga upp ett sparande som växer av sig självt.

Målet under 2010 är att få in 1000 kr/mån i intäkter från internet.

8 kommentarer:

Per Penning sa...

Bra jobbat! En tusing i månaden är bra! :D

Herr K sa...

Än är jag inte där, men det ska inte vara omöjligt att nå under året! =)

J sa...

Gällande mobi har jag för dålig koll för att säga varken bu eller bä.

När det gäller dina sidor är det förstås riktigt kul att det går så bra för dem! Du får det att se lätt ut. =)

bli Rik och Ekonomiskt Oberoende sa...

Härligt!

dock tror jag du kommer tjäna 1 000 kr/mån inom 3 mån, på de sitern du visade i inlägget.

J,

det är inte så svårt, det är enkelt, men samtidigt inte enkelt då man först måste så för att senare i framtiden skörda sina frukter.

Herr K sa...

J:

Tack vare bli Rik... och Mot Miljonen har jag fått bra tips på hur man kommer igång. Lite knepigt om man som jag, inte pysslat med hemsidor sen början av årtusendet, men går snabbt att komma igång med.

bli rik:

Ja, det är nog ingen omöjlighet...jag har lite jobb kvar att göra innehållsmässigt och seo-mässigt på sajterna, men visst märker jag att slitet börjar betala av sig :)

J sa...

Som med allt annat då, det är svårt innan det blir lätt och man måste satsa för att vinna. =)

inte miljonär än sa...

Kul att läsa detta inlägg!!

Härligt att det rör sig så sakteliga framåt, jag har sett en hel del olika försök att bygga informationssajter och dina är definitivt sådana att de håller en relativt hög kvalitativ nivå och säkerligen kommer att generera en del annonsintäkter i fortsättningen också! Det är bara att jobba på och rätt som det är är det 2000 kronor i månaden ;-) Men ett steg i taget förstås.

Lycka till i fortsättningen, jag har en känsla av det snart är jag som behöver be om hjälp med SEO arbetet!

Herr K sa...

Inte miljonär:

Jag försöker sätta ribban någorlunda högt, dels för att kunna stå för det jag skapat och dels för att folk faktiskt ska kunna få användning av wp-sajterna.

Jag har mycket kvar att lära mig om seo, men visst lär man sig hela tiden...men vi får se sen om du behöver fråga mig om något :P

Relaterade inlägg