torsdag 18 mars 2010

Nya investeringar

Precis som min bloggkollega John på Ekonomisk Trygghet, så fick jag igår hem några koppartackor som J på En Entreprenörs Blogg sålde. Se mer här nedan!


Uppenbarligen har bilduppladdningsfunktionen på Blogger fått spader och vänt den uppochner. Inte hjälpte det att ladda upp den på nytt heller...

Myntet ni ser på bilden är en Peace Dollar från USA, ett silvermynt (90% silver) från 1924. Det är min första och är riktigt stort och vackert!


Ovan ser ni en koppartacka utan skyddande plastpåse. Återigen: bilden blev vänd. Eller som John på Ekonomisk Trygghet uttryckte det: motivet är som ni ser en älg liggandes på rygg. Tackorna är på 1 oz vardera (31,1 g) och innehåller 99,9% rent koppar.

7 kommentarer:

J sa...

Är du nöjd? =)

Herr K sa...

J:

Jajjemen! Finfina tackor måste jag säga, blir bra både i samlingen och som present till nära & kära när fantasin tryter :P

J sa...

Kul att höra! Ja, personligen tyckte jag att de livade upp rätt fint bland allt silver. =)

john sa...

ja dom var riktigt fina.Mycket mer detaljrika och blänkande än vad jag trodde dom skulle vara.

Är det någon som vet hur bra dessa tackor stå emot korrision, väder och vind/tid m.m....

Mvh //Ekonomisk trygghet

J sa...

john: De står emot relativt bra. I vissa miljöer bildas grön patina, den kan man gott låta vara kvar då den är vacker och förmodligen bara höjer värdet.

Det är reaktionen med syre som triggar den processen (oxidering) så om du vill skydda dem kan du ha dem i plastfolie, eller kvar i påsen vilket borde räcka.

Herr K sa...

Undrar om det är syret i luften som orsakar oxidering? Det borde dock gå att kolla upp på Wikipedia...jag föredrar dem dock helt klart som de är nu, utan patina och fint blänkande :)

john sa...

Ok det låter bra det, kanske blir så att jag virar in dom i plastfolie då för att förvara dom ännu bättre.

//Eko trygghet

Relaterade inlägg