onsdag 3 mars 2010

Ny investering: Silvertacka 1 kg

Då jag som jag tidigare skrivit ligger likvid med större delen av mina "investeringspengar" och inte tänker in i aktier än på ett tag, tyckte jag det började bli dags för lite mer ädelmetallinköp.

Jag håller dessutom på och läser en bok om guld som investering, i vilken det står att för att utnyttja guldets motståndskraft mot inflation, skall man inhandla det INNAN inflationen sticker iväg uppåt. Detta är ganska logiskt, men jag är osäker på om det gäller silver i lika stor utsträckning. Silver anses lite mer som en vanlig råvara jämfört med guldet som kan räknas som både råvara och som en statslös valuta.

Valet eller kvalet stod mellan att ev köpa en Krugerrand eller en silvertacka på ett kilo. Det blev alltså silvertackan i slutändan ändå och till ett bra pris på 3999 kr. Detta jämfört med Liberty Silver som fram tills nyligen sålde enkilostackor för strax över 5700 kr inkl moms. Jag köpte via Tradera och slapp alltså momsen och fick ett bra pris, även momsen borträknat.

Troligen kommer silvertackan i nästa vecka, då kan jag lägga upp bilder för den som är nyfiken. Även en recension av boken kommer så småningom.

Frågan är nu bara vad jag skall ha den till... Brevpress? Bokstöd? Dörrstopp möjligen?


Läs mer:
Att investera i guld och silver
Köpläge för fysiskt silver?

6 kommentarer:

inte miljonär än sa...

Grattis till det nya köpet! Jag tycker att du skall använda den som huvudkudde i sann joakim von anka stil.

Zed's Dead sa...

Skohylla kanske?
Alternativt slagträ till brännboll.

Herr K sa...

Tack för tipsen! Jag tror att ett utmärkt användningsområde för en tacka är som vapen mot eventuella inbrottstjuvar. Bryter sig någon in här kan de räkna med att ett kilo silver kommer flyga i huvudhöjd mot dem...

Kylklamp till en väska med öl i sommar kan ju annars vara en idé?

J sa...

Oj, ett MKT bra pris, grattis =)

Anonym sa...

Hur säkrar du att det du köper är det du vill ha? Jag menar procent silver i tackan etc.

Om det är ett bolag som säljer skulle jag vara intresserad få kontakt info.

/S

Herr K sa...

S:

Jag köpte från en privat säljare på Tradera, men som är registrerad som företagare. När det gäller silverhalten så är det, som alltid på Tradera, mycket förtroende för säljaren som avgör ett köp.

Jag utgår dock från att en tacka från en seriös säljare (dvs en med många och bra omdömen) är äkta. Man får helt enkelt lita på att stämpeln i tackan stämmer, i annat fall får man väga och mäta tackan för att avgöra om silverhalten stämmer.

Petterson_90 heter säljaren på Tradera.

Relaterade inlägg