måndag 5 oktober 2009

Folk måste tro att jag är dum i huvudet

Då och då får jag idiotiska brev från diverse kreditmarknadsbolag. För ett par minuter sedan trillade dagens skörd av post in genom brevinkastet, varav ett var från Svea Ekonomi. Inte första gången jag får "erbjudanden" från dem. Lyssna på detta:

"Svårt att få lån? Kontakta Svea - direkt!

SveaDirekt erbjuder privatlån till personer som ibland inte uppfyller bankernas traditionella lånevillkor. Lånet är utan säkerhet och du/ni kan låna upp till 100 00 kr ... Sedvanlig kreditprövning utförs. Lånen kan lösas när du vill utan extra kostnad."

Min fråga är: VARFÖR är detta direktadresserat till mig?? Vill jag ta ett lån går jag till banken (eller surfar in till banken). Dessutom är jag numera arbetslös, vilket iofs inte Svea Direkt kan veta, men då tänker jag garanterat inte ta ett lån. Kan tillägga att på pappret är en bild på en attraktiv ung kvinna som sitter i en bil och ser väldigt nöjd ut och texten "På väg i min nya fina bil!". Uppmaning till konsumtionslån alltså, helt emot mina principer.

För det andra (det finstilta):

"Räntan på Privatlånet är för närvarande från 18,70%. Uppläggningsavgiften på 795 kr och den administrativa avgiften 18 kronor/månad gör att den effektiva räntan enligt Konsumentverkets riktlinjer blir 21,24% vid lån på 100 000 kr i 5 år."

Kommentar: Lämna mig och mina pengar i fred.

7 kommentarer:

inte miljonär än sa...

effektiv ränta på 21 %. har bara en sak att säga, ta det!! direkt!! Bättre villkor har jag aldrig läst om!! (ironi)

Herr K sa...

Jag uppfattade din ironi :P Men det är ju helt galet i vilket fall. Det tragiska är att det antagligen är folk som inte har tillräcklig koll som tar sådana här lån. Men tja...det är ju bättre än sms-lån på sätt och vis iaf...

Anonym sa...

Sätter du in pengar hos Svea får du 2.5%. Bra jämfört med storbankerna, men det är uppenbart för alla att här snackar vi marginaler, stoora marginaler!

Herr K sa...

Anonym: Spara pengar=bra, låna pengar=dåligt (iaf till ockerränta) :)

J sa...

Haha 21 procent!? Fiifan...

Miljonkoden sa...

Mysig ränta :P
Får nästan sms-lån att framstå som ngt bra :)

Herr K sa...

Haha, ja jag kanske skulle ta en litet nätt lån på 100 000 kr? det motsvarar ju trots allt ett helt gäng sms-lån, och till en bråkdel av räntan! :P

Relaterade inlägg