söndag 25 oktober 2009

Läsvärt i bloggosfären v43

Igår var jag som bekant och skrev högskoleprovet igen, och efter att ha rättat mina svar mot facit måste jag säga att det är lite blandade känslor.

Jag höjde mig ordentligt på ENG-provet (18/20 rätt), men sänkte mig på ORD, vilket i normala fall brukar vara en stark sida. Sammantaget så ser jag ut att missa nästa betygsteg med minsta möjliga marginal, med en enda poäng :( Sista chansen för mig att prestera bra på provet är om ett halvår om jag skall söka in till högskolan nästa höst, och då ska jag fanimig komma ordentligt förberedd!

Det suraste i hela historien är dock vårens högskoleprov. När jag skrev ORD-delen (med 40 möjliga poäng) fick jag hjärnsläpp och glömde skriva ner svaren på inlämningspappret, utan skrev enbart ner det på det personliga kontrollpappret man får ta med sig hem. När jag rättade mina svar senare så visade det sig att hade jag inte klantat mig skulle jag höjt mig från 1.3 till 1.5...


Men nog med självömkande och över till veckans sammanställning!

Inte miljonär än har en lättöverskådlig och enkel strategi för hur man får sitt kapital att växa i i både hög- och lågkonjunktur. Enkel idé, men svårare att tajma in konjunkturen!

I En Entreprenörs Blogg skrivs det idag om svininfluensan, och vad det kan finnas för dolda motiv bakom skräckrubrikerna i media och vaccinationskampanjen som just nu genomförs i Sverige. Konspirationsteori eller inte - läsvärt i vilket fall.

Per Penning reflekterar över den egna ekonomin och pengarnas fördelning i sin hushållsbudget i inlägget Dubbla Budskap. Klarar du att spara 10% till dig själv varje månad, eller kanske mer?

I Köpstopp och Ekonomi berättar Minna om den ovana känslan vid att vara ledig och ha tid över för sig själv. En ganska annorlunda tillvaro jämfört med mig som är arbetslös och har alldeles för mycket "ledig" tid!

Gustav på Sparsamt Leverne gör en uppföljning i kritiken mot den annars så populära nätbanken Avanza, och tar upp avgifter som de är dåliga med att upplysa kunderna om. Läsvärt, speciellt om du är kund hos dem.

Själv har jag bidragit med följande inlägg under veckan som gått:

Läsarundersökning
Lundin Mining - Minianalys
Lugn men seg onsdag
SEB vill klara sig utan Pappa Staten
Råvarucertifikat inhandlat
Fredag für Alle
Kristider lockar folk till högskoleprovet

Imorgon väntar en spännande börsdag för min del. Ha en trevlig kväll, det som återstår av den!

4 kommentarer:

J sa...

Haha vilken jäla tabbe. Men förmodligen lär du aldrig göra om det misstaget någonsin igen i något sammanhang, så det kanske var en dyrköpt men nyttig läxa när allt kommer kring.

Herr K sa...

J: Haha, nä du har helt rätt, jag var heltaggad under skrivningen i lördags och hade vårens misstag i bakhuvudet! Men fixar jag inte 1.5 nästa vår kommer bitterheten på mig själv antagligen komma tillbaka igen... :P

Admin sa...

Glöm inte att poängstegen inte är fasta utan kan ändras från år till år. De beror på hur många procent som skrivit varje antal rätt. Eller har det ändrats? Så var det på min tid iaf.

Hoppas det gick bra!

Herr K sa...

Finanskvinnan: Ja du, normeringstabellen är ju inte fastställd än på ett tag, så det kan mycket väl bli som du säger. Troligen var det många som skrev första gången, så detta kan ju leda till lägre snitt och därmed gynna mig. Tabellen har dock varit densamma varje gång jag skrivit hittills, de tre senaste tillfällena....

Relaterade inlägg