måndag 26 oktober 2009

Länkbyte och undersökning

Igår avslutades undersökningen om var ni läsare kommer ifrån som hittat till denna bloggen, och inte helt förvånande kommer de flesta av er hit från andra bloggar. Detta har jag mina "bloggkollegor" att tacka för, och måste anse att jag fått min plats i ekonomibloggosfären.


Även några vänner jag tipsat personligen har kikat in, och några fåtal har hittat hit från troligen de olika bloggtopplistor som ni hittar längst ner i vänsterspalten. Totalt röstade 41 personer.

För att ytterligare få lite exponering har jag nyligen provat på ett länkbytesprogram som heter www.bytatrafik.se. Det hela går ut på att du registrerar dig och din blogg eller sajt, laddar upp en egen banner och lägger till en bit kod på din sida där banners skall visas.
Som nyregistrerad fick jag 1000 krediter, och varje visning av min banner på någon annan medlem i nätverket kostar mig en kredit. Samtidigt generar varje ny sidvisning av min blogg (eller unik besökare, är inte säker) en kredit på pluskontot som därmed kan användas till att betala "reklam" för mig. Ju större exponering du har, desto mer får du i nätverket med andra ord.

Medlemskapet är gratis, men vill man få en större visningsratio än 1:1 får man betala via PayPal för att "köpa" sig mer exponering. Jag kommer dock nog aldrig betala för detta, men ska testa det ett tag och se om det faktiskt generar något i slutändan eller ej. Det är en bra idé, men måste säga att sajten är helt ny och inte färdigbyggd än. Den är enkelt upplagd men ändå lite svår att förstå pga dålig direktöversättning från engelska, men detta kommer förhoppningsvis förbättras.

Banners från bytatrafik.se syns längst ner på sidan.

4 kommentarer:

Ekonomizonen sa...

Jag har också haft tankarna med bannerbyte för att öka trafiken till min blogg/hemsida men har av olika anledningar avvaktat. Skall bli kul att se en utvärdering från dig när du kollat över "utdelningen" av bytet.

Herr K sa...

Ekonomizonen: Ja, jag ska göra en liten utvärdering framöver. Bara under dagen har jag fått sjukt många visningar av min banner fördelat över nätverket, men hur många av dessa som generar ett klick och besök hit återstår att se!

Välkommen hit förresten!

inte miljonär än sa...

Jag har någonstans läst om att det där bannerbytet inte var särskilt lämpligt ur SEO perspektiv (dvs google monopolet) men jag kan inte riktigt komma ihåg var och exakt vad det stod.

Däremot tycker jag det verkar som en bra idé om du vill ha en möjlighet att nå fler potentiella läsare. Kanske kan det generera fler, skall bli intressant att följa detta....

Lycka till!

Herr K sa...

inte miljonär än:

Hmmm, det kanske är så? Vore trist i såfall, får efterforska lite i det.

Själva tanken med att dra in pengar på annonser har jag mer eller mindre lagt ner, men att få fler läsare är bara roligt :)

Relaterade inlägg