måndag 12 oktober 2009

Nyinstallerad dator

Igår installerade jag Windows 7 på min mininotebook, som jag tidigare kört en betaversion på. Det gick väldigt bra och smidigt när jag väl hade klurat ut hur man bootade datorn från ett usb-minne, så idag var det dags att ersätta XP på min stationära bjässe.

Det gick relativt smidigt på denna gången också, men det är ganska tidskrävande att ladda ner och installera om de program jag brukar använda, göra backup på filer och bokmärken i Firefox. Det jobbigaste av allt som jag får ta steg för steg, är dock att leta fram alla mina användarnamn och lösenord till olika sajter jag är medlem på.

Har nästan lite dåligt samvete för att jag knappt hunnit tänka på saker idag som är viktigare än datorn, och inte klurat ut nåt intressant att blogga om, eller hunnit läsa andras bloggar. Men det kommer imorgon!

Måste dock säga att jag hittills är grymt nöjd med Windows 7 (kanske för att jag varit missnöjd med de flesta versioner av windows jag tidigare haft?). Det är riktigt snyggt och smidigt, samtidigt som jag kan förstå att folk som är mindre intresserade av datorer får problem när det ska bytas operativsystem eller genomföra andra förändringar i datorväg. Det är där jag tänker att jag har en fördel med mina kunskaper och ev tänkte utnyttja för att få in lite extrapengar som jag skrev om här. Jag har i alla fall skrivit en lista på saker jag kan tänkas behöva för att kunna serva och underhålla datorer, och jag ska fundera lite mer på detta.

5 kommentarer:

J sa...

Blir definitivt windows 7 i nästa burk, har bara hört gott om den =)
Ett tips:
http://www.jobs-society.se/main.asp?areaID=1&CategoryID=842&PageType=0
Ett program man kan få gratis som normalt kostar en hel del hos visma. Tanka zip-versionen så är det bara att fylla i utgångsdata så kan du se om verksamheten kan gå runt. En del tankeställare blir det också =)

Herr K sa...

J: Jag har visserligen inte provat att dra igång datorspel under W7 (förutom några gamla jag testade på min bärbara), så jag vet inte hur bra det funkar än. Har inte tid att spela så mycket nu ändå.
Rent allmänt känns det iaf väldigt smidigt, till skillnad från Vista som tyngde ner burken rejält (därav valde jag att behålla XP).

Tack för länken förresten, skall kolla in programmet! =)

inte miljonär än sa...

Tycker att det är lustigt att Microsoft alltid lyckas att göra varannat OS bra och varannat asdåligt. Win95 (bra), WinME(asdåligt), WinXP (bra), Vista (sämst hittills) och Win7 som nu skall vara bra enligt de flesta. Nästan så att man tror att det är med mening...

Herr K sa...

inte miljonär än: Glöm för all del inte Win98 (dåligt) och Win2k (bra). Sen har vi ju gamla NT och 3.11 oxå...lite svårt att jämföra dessa med sina moderna versioner kanske iofs, hehe

inte miljonär än sa...

Glömde visst dem... undrar varför? Är det alltså så att de alltid har gjort varannat OS bra/dåligt? Det är ju ganska otroligt i såfall.

Relaterade inlägg