söndag 18 oktober 2009

Läsvärt i bloggosfären v42

Söndag: bloggar, sol, kallt väder & nybryggt kaffe. Så kan man sammanfatta dagen hittills inför veckans sammanställning!

Rent vädermässigt har veckan bjudit på ett underbart höstväder, med kortare avbrott för regn och blåst. Jag känner knappt igen hösten, det brukar ju mest vara grått och trist under denna årstiden, och mitt positiva tänkande brukar få sig en knäck (vilket visserligen redan inträffat ett par gånger senaste tiden). Vädret och årstidernas inverkan på mitt humör brukar vara ganska påtagligt, och det är under våren & sommaren jag mår som allra bäst. Hösten och vintern är mest ett nödvändigt ont om ni frågar mig.

Men över till veckans sammanställning!

Under veckan har Per Penning skrivit om programmet Lyxfällan och funderat ansvaret över ekonomin i familjen, i inlägget Att vädra faran.

Minna har fått mer tid över till sin blogg Köpstopp och Ekonomi (och mer tid till familjen), sedan hon bytt jobb och troligen blivit en mer harmonisk människa på köpet. Man får gratulera henne, och tipsa om läsningen i Snart ett år med Köpstopp!

Mot Miljonen har det funderats över när man egentligen är ekonomiskt oberoende, och vad det innebär för var och en. Att vara så rik att man kan sluta jobba kanske inte enbart är roligt?

Finanskvinnan har en bild på "investeringsklockan", en beprövad modell över hur konjunkturen och marknaden svänger. Ganska intressant, och enligt experter ska klockan vara mellan 8-9 just nu. Ta en titt här.

Även Gustav på Sparsamt Leverne har nämnt investeringsklockan, och drar slutsatsen att det är råvaror man ska satsa på nu, om man ska gå efter klockan. Det kan nog stämma eftersom både guld, olja och metaller har stuckit iväg den senaste tiden (vilket även hänger ihop med en svagare dollar).


Smart Privatekonomi har jag skrivit följande under den gångna veckan:

Nyinstallerad dator
Guldpriset - en indikator på världens fruktan?
Fri från synd
Bra börsdag
På besök hos mamsen
För en handfull D-mark

Ha nu en trevlig söndag, så ses vi under den kommande veckan!

2 kommentarer:

J sa...

Dsamma dsamma =)

minna sa...

trevlig söndag på herrn med=)

Relaterade inlägg