fredag 23 oktober 2009

Kristider lockar folk till högskoleprovet

Nu ska jag strax gå och lägga mig för att vara utvilad inför högskoleprovet imorgon, som jag tidigare nämnt här nedan. Tänkte dock bara tipsa lite om en intressant artikel om ämnet.

I dessa tider med lågkonjunktur med många arbetslösa satsar många på studier. Så även jag, men jag har en liten bit kvar innan jag kan söka. I DN skriver man att ca 47 500 personer anmält sig till högskoleprovet som är imorgon, vilket är nästan 50% fler än för ett år sedan. Detta tyder enligt artikeln delvis på lågkonjunkturen, men även på större årskullar med ungdomar (som bekant inte brukar ha lätt för att få jobb, speciellt i dessa tider).

Våren 1992 är dock rekord hittills på antalet anmälda, hela 102 000 personer. Det krävs inget snille för att räkna ut att detta berodde på 90-talskrisen då arbetslösheten var uppe i över 5%.

Nog skrivet för ikväll. God natt på er, och lycka till ni som skall skriva imorgon!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till!

Gustav sa...

Det är lite synd att det kostar pengar att skriva provet. Annars hade jag nog testat mig själv en gång per år för att se hur hjärnan står sig. Jag misstänker att de språkliga bitarna stärks från år till år men att de logiska avsnitten blir sämre i takt med hjärncellerna har börjat dö av eftersom jag inte är 18 längre.

J sa...

Hur gick det då?

Herr K sa...

anonym: tack så mycket!

Gustav: jovars, jag har ju inte heller varit 18 på ett tag så...språket blir bättre för var år som går, logiken...nja? :P

J: Jotack, vissa saker gick bättre än vanligt, andra sämre. Jag har rättat provet, och är inte helt säker men tror att jag ev höjer mig ett snäpp. Om inte, så vet jag vad jag ska plugga på inför våren :) Jag meddelar längre fram när resultatet kommer.

Relaterade inlägg