lördag 10 oktober 2009

Höstlördag

Sitter just nu och dricker kaffe här framför datorn och myser lite, utomhus är det disigt men kallt. Jag gillar helgmorgnarna när man går upp lagom tidigt och njuter av livet. Ett par hus bort står någon och sågar med en motorsåg, ett bekant ljud men som ändå känns underligt mitt i stan.

Om ett par timmar ska jag bege mig till Göteborg för att träffa ett par vänner, vilket blir min flykt ifrån mitt liv för en dag. Det kan bli ganska monotont att vara arbetslös och dessutom bo i en liten stad där man knappt känner någon längre, så att åka till götet och träffa vänner blir som en ventil där man kan få utlopp för alla känslor.

Framöver under hösten och vintern tänkte jag dock på allvar börja leta efter lägenhet i gbg-området, hyresrätt. Om någon som läser kan hjälpa mig är ni välkomna att höra av er!

Rent ekonomiskt går det helt ok just nu trots arbetslöshet och väntan på a-kassa. Under gårdagen hjälpte jag min käre far med lite jobb, passade på att få betalt med tidigare innestående lön samt sålde min gamla dator till honom och hjälpte honom fixa mobilt bredband. Kul att gubben ville kunna kolla nätet hemma, så jag fick hålla en liten kort genomgång för honom så han kunde skriva en checklista för att komma ihåg hur man går ut på nätet. Dessutom trevligt med lite extrapengar så jag slipper plocka alltför mycket av sparkapitalet för mina rörliga utgifter.

Samtidigt har en liten idé tidigare väckts inom mig och som nu bubblat upp igen... om man ska kunna skapa en affärsmöjlighet så gäller det ju att veta vad man har för kunskaper och se var det finns ett behov för dessa. Jag är bra på (pc)datorer i allmänhet; jag kan bygga datorer, felsöka, installera och uppgradera. Det finns många svenssons och äldre människor här i stan som inte vet hur man underhåller en dator för att hålla den i bra skick, och när den rasar har som enda utväg att lämna in den på service i en dyr datorbutik. Datorhjälp med hembesök, vad tror ni?

För övrigt önskar jag er en trevlig lördag, på återseende!

2 kommentarer:

J sa...

Grym idé ju! Kanske inte något att göra sin första mille på, men säkert något du kan göra för att dryga ut inkomsterna till nästa jobb eller plugg. =) Ta tag i det och dra igång, det är att gå från tanke till handling som skiljer entreprenörerna från drömmarna.

Och trevlig helg på dig själv. =)

Herr K sa...

J: Nä precis, det är ingenting jag har planerat att bli rik på, utan som att ha som en extra sysselsättning/inkomst vid sidan av. Har faktiskt funderat på om man kanske skulle kunna syssla lite med det längre fram om det går bra, vid sidan av ev. studier.

Tack för uppmuntran iaf! Jag ska gå igenom vad som kommer krävas, vilken utrustning jag behöver osv...

Relaterade inlägg