lördag 3 oktober 2009

Hösten är här

Nu har då hösten lagt sig som ett vått täcke över landet med regn, blåst och allmänt gråmulet väder. Jag brukar lätt bli lite nere under denna perioden, samtidigt som det är gött att kunna krypa ner i soffan och avnjuta en bra film. Allt är dock inte elände!

Efter allt snack om framförallt storbankernas omotiverade bonusprogram så finns det faktiskt människor som sätter en gräns för sitt eget välstånd och delar med sig av företagets vinst (som de anställda faktiskt i högsta grad är med och genererar), se Åke Persson i Aftonbladet!

Han har insett att han har det tillräckligt ekonomiskt tryggt efter alla miljoner han har tjänat på sitt företag, nu skall han införa ett bonusprogram för de anställda som bygger på hur hårt de anställda arbetar och på hur omtyckta de är av sina kollegor. Det senare skall avgöras genom att de får betygsätta varandra, vilket jag tycker är en bra idé. Samtidigt kan det kanske ge upphov till konkurrens och konflikter?

I vilket fall tycker jag det är ett steg i rätt riktning. Att man får del av kakan som man är med att arbeta ihop är en stor morot för de anställda. Anställda som känner sig delaktiga och som dessutom får belöning för att de sliter lite extra mår dessutom oftast bättre på arbetet.

Nu tror jag tyvärr detta är en positiv parentes i företagsvärlden, men det hade ju inte varit fel om fler företag tog efter denna idén, speciellt större företag (läs storbankerna). Vi kan ju hoppas att det skapar en ny positiv trend :)

Cornucopia? har en liten mer genomgående analys här.

Trevlig lördag på er!

Inga kommentarer:

Relaterade inlägg