onsdag 21 oktober 2009

Lugn men seg onsdag

Igår var jag ute hos min far och hjälpte honom fixa igång sitt internet. Det var härligt att komma "hem" till mina gamla hemtrakter igen, och efter det åkte jag raka vägen till Göteborg och träffade en kompis. Det blev några öl, så jag är lite seg idag.

Jag fick även "Så här kan alla svenskar bli miljonärer" av Per H Börjesson igår, så den passade jag på att läsa på tåget. Mycket lättläst och informativ bok! Intrycket jag fått hittills är att ALLA svenskar borde läsa den, då den innehåller många matnyttiga tips för hur man får pengarna att både räcka längre och växa i det långa loppet, och förklarat på ett enkelt sätt. Recension av boken kommer längre fram när jag läst klart den.

För övrigt så kommer jag förbereda mig inför högskoleprovet som är på lördag, så mina inlägg i bloggen under veckan kommer antagligen inte bli så djuplodande. Men den som väntar på något gott!

5 kommentarer:

J sa...

Håller med, den borde vara obligatorisk gymnasieläsning.

Anonym sa...

Högskoleprovet är ett sådant prov att ju mer man tränar på gamla prov desto högre poäng får du på det provet du skriver.

Enklast är kanske ordförståelsedelen, där det nu finns en databas med alla tidigare ord som varit med och som slumpas fram. Mycket bra, med hjälp av denna övning kan du säkert få till en 80-90% rätt på ord. Antagligen mer.
Tjänsten ligger på internet, kostar nu pengar, var tidigare gratis.

Vill du höja ditt resultat kan du lägga lika mycket övningstid på övriga delar, antagligen får du bäst utväxling - totalt sett högre sammanräknad, normerad poäng - om du övar mest på det du är sämst på. Här förbättrar du ditt resultat så det märks mest.

Det är väl en fem delar, så det betyder antagligen att nästa gång bör du börja att öva några veckor tidigare än denna gång

Herr K sa...

Anonym: Tack för upplysningarna, men det är fjärde gången jag skriver provet så jag vet hur det funkar och är upplagt. Just ORD-delen är just den del som är min allra starkaste sida, det jag kan bli bättre på är matematiken (som jag pluggar hemma för tillfället) och engelska läsförståelse.

inte miljonär än sa...

Lycka till med provet!

Herr K sa...

inte miljonär än: tack så mycket!

Relaterade inlägg