torsdag 8 oktober 2009

Valet eller kvalet

Jag har som sagt öppnat en kapitalförsäkring och har börjat så smått att flytta över mina innehav till den. Igår sålde jag av hela mitt innehav i Vostok Nafta och köpte om aktierna, och dagen innan det gjorde jag samma sak med Mobispine, men utan att sälja. Detta småbolag tenderar att rusa snabbt på nyheter och inför rapporter, vilket jag tänkte utnyttja och sälja av från min depå vid ett bra tillfälle, så för tillfället sitter jag på Mobispine i både depå och kf.

I vintras när börsen låg i botten var det inte svårt att välja ut bolag, nästan allt var hur billigt som helst pga börsoron, så det var bara att välja och vraka. De bästa köpen jag gjorde under denna perioden var Lundin Mining (+80%) och Retail and Brands (+90%), vilka jag nu funderar på att sälja. Inte för att jag tror inte tror de kommer kunna ge mer, utan för att plocka hem vinsten och återinvestera i min kapitalförsäkring, och kunna kvitta vinsten mot förlusten jag gjorde i Morphic. Alternativt ligger jag likvid i väntan på en börsnedgång.

Jag har även nyligen skrivit om att investera i onoterade miljöföretag, men tycker det vore kul med ytterligare ett börsnoterat bolag. Frågan är vilket? Att sia om framtiden är betydligt svårare nu än det var för knappt ett år sedan när börsen nästan bara kunde gå uppåt.

Man ska alltid fatta sina egna beslut, men har ni som läser några intressanta tips?

3 kommentarer:

inte miljonär än sa...

Snygga avslut i retail och lundin!

J sa...

Köpte själv Ratos igår, tror att utdelningarna där kan återhämta sig.

Herr K sa...

inte miljonär än: Japp, inte så illa pinkat för en småsparare som mig, måste jag säga :P Dock är det inga stora summor det handlar om, men man måste ju börja någonstans.

J: Tack för tipset, det var fina utdelningar de haft måste jag säga. Jag får ta och analysera dem och se om jag köper eller ej :)

Relaterade inlägg