torsdag 15 april 2010

Allt på en gång

Idag skrev jag klart ett dokument med vilket jag skall sälja in min företagsidé till AMS, för att de skall ge mig starta egetbidrag så jag kan komma igång med att snickra enkla hemsidor åt småföretag. Hur AMS kommer ställa sig till detta vet jag ej, men jag har svårt att tänka mig att de kan komma med några starka argument till att jag i stället skall fortsätta söka jobb, när den möjligheten är relativt liten för mig som outbildad. Kort sagt, jag vill bli min egen chef!

Apropå utbildning: under veckan har jag även varit i kontakt med Komvux för att boka tid för ig-prövning i två ämnen under våren. Pga att jag tyvärr är bra på att dra för länge på saker innan jag fått tummen ur, så hade jag missat att Komvux infört en datumgräns för prövningar, vilket var för en månad sedan. För matematikläraren var detta inga problem, men den sura engelskaläraren ville inte hjälpa mig denna terminen. Därför skall jag träffa min engelskalärare jag hade i Eng C för hela 9 år sedan, på gymnasiet. Förhoppningsvis gör han ett undantag med mig (jag är annars hänvisad till Komvux) och går med på att låta med göra en betygsprövning för honom i stället.


I praktiken innebär detta att om jag inte får möjlighet att plugga upp Matte B & Engelska C innan sommaren (och blir minst godkänd i ämnena) så är jag fortfarande icke behörig till högskolan och kan därmed inte ägna mig åt några högre studier. Än.

Bästa scenariot i höst är att jag kommer in på någon av utbildningarna jag sökt samtidigt som jag har mitt företag vid sidan av. Sämsta scenariot? Att AMS inte köper min företagsidé överhuvudtaget, och att det skiter sig med betygsprövningarna inför höstterminen. I det fallet har jag inget annat val än söka "skitjobb" bara för att hålla huvudet ovanför ytan.

Dock har jag fått höra att det är fullt upp på mitt gamla jobb, och än har jag ett par månader kvar med förtur om företaget behöver nyanställa. Att gå tillbaka dit känns dock som en prestigeförlust för mig...men jag gör det om jag inte har något annat val. Tillfälligt såklart, jag vägrar bli fast där.

Var det allt månntro? Hmm...nej just det! Jag skall till polisen när jag har tid och göra en polisanmälan. Tips: var försiktig med vem ni köper ett Playstation 3 av på Tradera...

3 kommentarer:

Bokmalen sa...

Du kan fundera på, om du vill spara tid, att redan nu kolla in hur kurserna ser ut på högskolan. All information brukar ligga ute på deras hemsidor, gamla tentor, litterturlistor osv.

Är du än mer målinriktad kan du börja läsa på egen hand, innan du blivit antagen, ja, du kan sannolikt även gå på föreläsningar och övningar/lektioner. Och så skriver du tentan direkt när du har blivit antagen, under någon omtentaperiod tex. Och/eller så pratar du med någon professor, de brukar bli imponerade av ambitiösa studenter, speciellt blivande studentr, om hur ni kan arrangera rättningen av tentan.

Bara en idé, du verkar vara ambitiös. Du vet väl hur von Holstein kom in på ekonomlinjen?

J sa...

Surt, men i övrigt ska det nog ordna sig! =)
Säg till om du vill föra in allt i en affärsplan. Där om någonstans kan jag hjälpa till.

Herr K sa...

Bokmalen: Tack för de intressanta tipsen, det skall jag definitivt ha i åtanke i fortsättningen. Eftersom jag än själv inte kommit in i den akademiska världen så är det svårt att kunna knepen...

Ang. von Holstein får du gärna upplysa mig om hur han kom in på ekonomilinjen :)

J: Hjälpen mottages tacksamt! Jag hör av mig imorgon eller under helgen när jag vet om jag får grönt ljus eller ej.

Relaterade inlägg