tisdag 6 april 2010

Framtidsplaner

Tackar för alla givande kommentarer till gårdagens inlägg, jag behöver all input jag kan få :)

Mina idéer har vuxit till sig och mognat lite under dagen, och jag skall göra mer efterforskningar och kolla upp hur jag skall strukturera mina arbetsmetoder om jag löper linan ut med att skapa enklare hemsidor åt små företag. Jag har redan tidigare funderat lite på om man skulle så småningom starta enskild firma genom vilken jag sköter mina annonsaffärer på nätet, och varför inte låta den stå för all min framtida nätverksamhet?

Nackdelen med detta är pappersarbetet förknippat med företagande, men förr eller senare kommer jag ändå få börja bokföra och skatta mina i nuläget små intäkter, så det är ett nödvändigt ont. Jag vill trots allt inte råka ut för en saftig sköntaxering pga att jag inte haft koll på inkomsterna...

Som ni kanske märkt har fokus förflyttat en hel del från aktiehandel till seo och entreprenörskap på senaste tiden. Detta reflekterar helt naturligt mina funderingar runt mitt liv just nu, vilket kretsar kring jobb (eller bristen av detta) och mina framtidsplaner. Aktier känns inte riktigt lika relevant för min egen del i nuläget, måste se till att skaffa mig en sysselsättning först och skapa inkomster innan jag kan ta nästa steg och få inkomsterna att växa.

För övrigt kan jag säga att Smart Privatekonomi och GuldSilver.info har tillsammans genererat en trevlig liten provision av silver. Roligt! Det bevisar att jag nått ut till rätt personer, framför allt med GuldSilver! Dessutom hörde Placera.nu av sig för några veckor sedan och ville intervjua mig om delvis mitt engagemang inom ädelmetaller, vilket jag tackade nej till så länge... vill behålla min anonymitet ett tag till innan jag går ut i offentlighetens ljus.

Kika även gärna in på Läs Dig Rik och läs lite recensioner av ekonomiböcker, den senaste är Vår Ekonomi av Klas Eklund.

Men 2010 ser ut att bli ett bra år, det rör på sig!

7 kommentarer:

Zed's Dead sa...

Tänk på att ifall du går på A-kassa eller liknande så dras detta in så snabbt du registrera ett eget företag oavsett om du tjänar pengar eller inte. Därför kan det vara en bra idé att köra det som hobbyverksamhet istället.
Ifall du pratar med Arbetsförmedlingen så kan de säkert svara på alla dessa frågor.

Vad gäller boken Vår Ekonomi så älskar jag den!

Herr K sa...

Zed:

De ger stöd i 6 mån för nystartade företag, OM man lyckas övertyga dem om sin affärsidé, om jag inte minns fel. Skall träffa min handläggare om tio dagar, tänkte ta upp detta med henne då.

I annat fall får jag göra som du säger, köra det som hobbyverksamhet vid sidan av.

Om du har nåt liggandes på lager är du mycket välkommen att skicka in en recension på någon bok du tycker folk borde läsa! ;)

john sa...

Hej!

Förlåt om jag går lite Off-topic men tänkte höra om du vet lite om hur guldpriset brukar röra sig under årets månader, går det i regel ner under sommarperioden osv..

Tack! =)

Mvh //Ekonomisk trygget

Herr K sa...

John:

Jag tror du faktiskt besvarade frågan själv :)

Efter vad jag har lärt mig så sjunker guldpriset något under sommaren, för att senare stiga under hösten pga olika högtider i bl a Indien och Kina samt jul i västländerna. Tror dock att detta främst märks av på guldpriset i dollar och inte lika mycket i SEK.

Magnus från Dollarkursen.com sa...

Kul att höra!

Fick du mitt mail förresten?

Herr K sa...

Magnus: Antingen är de digitala brevbärarna väldigt långsamma, eller så har mailet försvunnit =/ Skicka igen? :)

Magnus från Dollarkursen.com sa...

Har testat skickat mailet igen.

Är det Avanza som är seg eftersom jag fortfarande inte har fått mina utdelningspengar från KO?

Relaterade inlägg